4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zübeyir Kılıç, "Geleceğimizin hekimlerinin yetiştirildiği tıp fakülteleri ihmal edilmektedir" dedi.

Eskişehir'de görev yapan bir grup doktor, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Vilayet Meydanı'nda bir araya geldi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eskişehir Tabip Odası Başkanı Muharrem Şenel ile ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zübeyir Kılıç, anıta çelenk bıraktı.

Kılıç yaptığı konuşmada, hekimlerin özlük haklarının erozyona uğradığı, tıp fakültelerin de sıkıntılı olduğu bir dönemin yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

"Tıp fakültelerinde hasta hizmetinin oluşturulduğu, ön plana çıkarıldığı bir sağlık politikası oluşturuluyor. Aslında tıp fakültelerinin en önemli meselesi, tıp eğitimidir. Tıp eğitimi, gerektiği kadar önemsenmemektedir. Tıp eğitimine, gerektiği kadar önem verilmemektedir. Geleceğimizin hekimlerinin yetiştirildiği tıp fakülteleri ihmal edilmemektedir. Gerek özlük hakları, gerek kadro, gerekse ekonomik sıkıntıları bakımından tıp fakülteleri bulunduğu yeri hak etmiyor."

"Eskişehir Tabip Odası Başkanı Muharrem Şenel ise, "Gelecekle ilgili kaygı duymadığımız, performansa, sözleşmeye dayalı değil, gerçek reel ücretler aldığımız; halkımızla karşı karşıya getirildiğimiz, onların şiddetine uğradığımız değil, halkımızla yan yana olduğumuz; hep birlikte halkımızın sağlığı ülkemizin geleceği için birlikte yürüyeceğimiz bayramlar olması dileklerimle tüm meslektaşlarımın bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 11:50:34
Güncelleme :14 Mart 2009 Cumartesi 11:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?