3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Bulgar milletvekili Eskişehir'de

Resmi bir ziyaret için Eskişehir'de bulunan Bulgar Milletvekili Ahmet Hüseyin, Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel’in Bulgar polisince yakalanmasıyla ilgili olarak "Ülkemd bu şekilde yaakalanan herkese aynı muamele yapılır" dedi.

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekili Ahmet Hüseyin, Bulgaristan’dan Türkiye’ye yerleşen Balkan göçmenlerinin dertlerini dinlemek ve haziran ayında yapılacak genel seçimlerde desteklerini istemek için Eskişehir’e geldi. Hüseyin, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti. Büyükerşen, ziyaret sırasında Bulgaristan’ın bir kentiyle Eskişehir’in kardeş şehir olmasını teklif eden Bulgaristan Milletvekili Hüseyin’e, "Hemen bir mektup yazın, Meclisten geçirelim" cevabını verdi. Büyükerşen, Hüseyin’e ziyaretin hatırası olarak bir plaket verdi.

Belediye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hüseyin, Bulgaristan’a balıkçı teknesiyle kaçan batık Egebank’ın eski sahibi Murat Demirel ve eşi Ayşenur (Esenler) Demirel ile yanlarında bulunan Zafer Arıkan’ın, Bulgar polisi tarafından yakalanmasını değerlendirdi. Milletvekili Ahmet Hüseyin, "Olayı duydum. Kanuni yollardan Bulgaristan’a girmeyen her vatandaşa, Avrupa, Türkiye, Ukrayna vatandaşı da dahil hepsine aynı muamele yapılıyor. İnşaallah, bu konu insancıl tarafına da bakılarak çözülür ve bütün kolaylıklarla sonuca erer" dedi.

Bulgaristan’da yaşayan 1 milyon Türk vatandaşının 17 Aralık’ta uyumadığını ifade eden Hüseyin, "Onun için partimiz ve parlamento olarak, Bulgaristan ile Türkiye’nin aynı zamanda Avrupa Birliği’ne girmesini istiyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Ahmet Hüseyin, partisinin Bulgaristan’daki seçimlerde başarılı olacağını, 30 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek şunları söyledi:

"Kabinede 23 Türk bakan, 7 bakan yardımcısı, 3 vali, 10-11 vali yardımcısı var. Bulgaristan siyasi hayatına katılan bir partinin, Türk azınlığının temsilcisi olarak, hükümetin her kolunda çalışma hakkı var. Gelecekte de bir hükümetle daha ortak olalım. 3 bin kişilik daha kadro ataması yapalım. O zaman Türk azınlığının insan hakları konusunda problemi olmayacak."
Milletvekili Hüseyin, Bulgaristan’da özel bir Türkçe yayın yapacak televizyon kanalının açılması için çalıştıklarını sözlerine ekledi. Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili Ahmet Hüseyin ve beraberindekiler, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerini de ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 17:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?