3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

'Bursaspor maçı dönüm maçı!'

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, büyük takımların kendi sahalarında verdikleri puanlardan dolayı ligin altının karıştığını belirterek, "Bizim için dönüm maçı olan Bursaspor maçını kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok" dedi.

 Kulüp tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Rıza Çalımbay, Turkcell Süper Lig'in, altı ve üstüyle karmakarışık bir lig olduğunu belirterek, "Kocaelispor maçı oynadığımız bütün deplasman maçlarından daha çok pozisyona girdiğimiz bir maçtı. Maalesef girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Pozisyona girmeyen adam yok. Net poziyonlardan yararlanamadık. Sadece maçın başlarında Kocaelispor'un şuursuzca baskısından dolayı biraz bocaladık. Onu atlattık. Çok basit bir hatayla gol yedik.
Takımının mücadelesinden ve azminden çok memnunum. Memnun olmadığım şey, yaptığımız basit hatalar, girdiğimiz pozisyonları değerlendirememek. Bazı arkadaşlarımızın da performansından memnun değilim. İnşallah, önümüzdeki maçlarda daha iyi olacaklar. Dünkü toplantımızda bazen sert, bazen yumuşak biçimde futbolculara uyarı yaptık" diye konuştu.

Kocaelispor maçında El Saka'nın kırmızı kart görmesinin kendisine yakışmadığını ifade eden Çalımbay, "Böyle tecrübeli bir oyuncunun kart görüp takımı yalnız bırakmaması gerekiyordu. Çok büyük hata yaptı. Hatası takıma mal oldu. El Saka oyunda olsa, o pozisyonda gol alsa bizim 11 kişi gol atma şansımız daha yüksekti. El Saka'nın cezalı duruma düşmesi çok büyük bir kayıp. Bunu yapmaması gerekiyordu" dedi.

"KENDİ KADERİMİZ, KENDİ ELİMİZDE"

"Kendi kaderimiz, kendi elimizde" diyen teknik direktör Rıza Çalımbay, "Her şey bizim elimizde. Biz kendi işimizi kendimiz yapacağız. 'O takımın fikstürü çok iyi', buna kesinlikle inanmıyorum. Çünkü bu sene ligin altını en çok karıştıranlar büyük takımlar oldu. Kendi sahalarında verdikleri puanlardan dolayı ligin altı karıştı. Bence kimsenin kimseden avantajı yok. Bu ligde her şey olur. Hem ligin altında hem de üstünde yarışın sonuna kadar gideceğine inanıyorum. Ortada 33 puan var. Biz 33 puandan alabileceğimiz en yüksek puanı alacağız. Ben takımıma gerçekten inanıyorum. Bu zorluğu hep birlikte camia olarak kenetlenip, hep beraber aşacağız. Hakem hataları, onların hepsi yarın unutulacak. Kimse 'Eskişehirspor'un puanları gitti, şu, bu oldu' demeyecek. Bizim var gücümüzle çalışıp, bu kaostan çıkmamız gerekiyor. Ben tabii, kaos olduğuna inanmıyorum. Ama telafisi olmayan maçlar. Kaybettiğimiz bir maçı telafi etme şansımız yok. Deplasman maçlarında farklı mağlubiyetler alıyoruz. Çok ucuz goller yiyoruz.
Gelen pozisyonları değerlendiremiyoruz. İnşallah, buna bir son vereceğiz. Bundan sonra daha iyi olacağız. Aynı hataları bir daha yapmayacağız. 11 maç kaldı. Her maç final. O yüzden herşeyimizi ortaya koyacağız" diye konuştu.

Kendileri için Bursaspor maçıyla ligin yeniden başlayacağını vurgulayan Çalımbay, "Galatasaray-Bursaspor maçını seyrettim. Bursaspor iyi bir takım, iyi mücadele ediyorlar. Dikkat edilmesi gereken bir takım. Özellikle deplasmanlarda iyi oynuyorlar. Bizim için zor bir maç olacak. Final maçı. Kendi sahamız, taraftarımız önünde kazanmak istiyoruz. Kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok. Bizim için Bursaspor maçı dönüm maçı. Bu maçı kazanıp, iyi bir yere gelmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Youla'nın performansından memnun olduğunu açıklayan Çalımbay, Bursaspor maçında cezalı El Saka, sakatlıkları süren Serkan ve Murat'ın forma giyemeyeceğini bildirdi.

Rıza Çalımbay, "Kadroda bir operasyon olabilir mi ?" diye soran basın mensubuna, "Her şey olabilir, oyuncu da dinlendirebiliriz" karşılığını verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 16:51:15
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 16:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?