5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Büyükelçiden Büyükerşen'e ziyaret

FRANSIZ BÜYÜKELÇİDEN BÜYÜKERŞEN'E ZİYARET

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Büyükelçi Emie, aralarında Fransa'nın Ankara Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı, Kültürel Etkinlikler ve İşbirliği Müsteşarı, Basın Müsteşarı ve Avrupa Projesi sorumlusunun da bulunduğu bir grup diplomatla birlikte Büyükerşen'i makamında ziyaret etti.

Eskişehir'in herhangi bir kent olmadığını vurgulayan Büyükelçi Bernard Emie, "Fransa ile Eskişehir arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz. Eskişehir'de 3 Nisan'a kadar 'Fransız Günleri' adı altında bir dizi sanat etkinliği yapılacak olmasından çok mutluyuz. Başkan Büyükerşen, çok önemli bir belediye başkanıdır. Ülkesi ve şehri için çok başarılı işler yapmış, Türkiye'deki sayılı isimlerden biridir. Kendisinin rektörlük döneminde Fransa ile önemli ortak projelere imza attığını ve bu çalışmaları sonucu kendisine Fransa Hükümeti tarafından Legion D'honneur nişanı verildiğini biliyorum. Eskişehir ile ekonomik alanlarda da işbirlikleri yapmak arzusundayız" dedi.

Konuk büyükelçi, ayrıca kentin Yunus Emre gibi çok önemli bir değere sahip olduğunu da hatırlatarak, Fransa'da kısa süre önce açılan kültür merkezine Yunus Emre'nin adının verildiğini söyledi.

Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, "Büyükelçi Emie, nazik ziyaretleri bizler için mutluluk verici. Anadolu Üniversitesi rektörlüğüm zamanında Sivil Havacılık Okulu'nun kuruluş döneminde Fransa ile önemli işbirlikleri yapmıştık. Eskişehir ile Fransa arasında özellikle son birkaç yıldır sanat alanında da önemli işbirlikleri yapılıyor. Bu işbirliklerini daha da çoğaltmayı istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 11:37:00
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 11:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?