3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Büyükerşen oyunu eşiyle kullandı

29 Mart Mahalli Seçimleri'nde yeniden Demokratik Sol Parti'den (DSP) aday olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Eskişehir'de gösterdiği performansın seçimleri etkilemeyeceğini ileri sürdü.

Prof. Dr. Büyükerşen, oyunu Sümer Mahallesi Basın Şehitleri Caddesi'nde bulunan Ahmet Kanatlı Lisesi'nde eşi Seyhan Büyükerşen ile birlikte aynı sandıkta kullandı. Yılmaz Büyükerşen, oy verme işlemlerinin tamamlamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Büyükerşen, bir gazetecinin seçimlerden büyük beklentiniz var sözü üzerine, "Eskişehirliler ne yapacaklarını bilir. Başka seçmenlere benzemez. Değer yargıları çok önemlidir. Kime oy vereceklerini çok iyi bilirler" dedi.

Yılmaz Büyükerşen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın Eskişehir'deki performansının seçimleri etkileyip, etkilemeyeceğiyle ilgili soruya ise, "Hiç zannetmiyorum. Başbakanın performansı Türkiye'de ne kadar etkili olduysa, Eskişehir'de de o kadar olmuştur. Maliye Bakanı, bir bakandır. 'Bize oy vermezseniz size para vermem, yatırım yaptırmam' gibi sözler de söylemiş olsa da, ben onları espri olarak kabul ediyorum. Biliyorsunuz biraz esprili bir adamdır. Böyle laflar söylemiş olması Eskişehirlileri etkilemez. Eskişehirlilerin cebinden verdiği vergilerle kendisine düşen işleri yapmıyorsa, zaten ona oy vermezler" diye yanıtladı.

Bu esnada Büyükerşen'in eşi Seyhan Büyükerşen, "Bakan Unakıtan'ın esprileri bu sefer biraz fazla kaçtı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 14:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?