3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Büyükerşen yılın belediye başkanı seçildi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, merkezi Ankara’da bulunan Genç Girişim ve Yönetişim Birliği tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçildi.

Daha önce yurt dışında olduğu için ödül törenine katılamayan Başkan Büyükerşen’in ödülü, dernek yöneticileri tarafından Eskişehir’e getirildi.

Dernek yetkilileri, Başkan Büyükerşen’e Yılın Belediye Başkanı plaketinin yanı sıra, soldan bakıldığında dernek amblemi, ortadan bakıldığında kendisinin fotoğrafı, sağdan bakıldığında ise Büyükşehir Belediyesi’nin logosu görülen 3 boyutlu filigran da armağan etti.

Genç Girişim ve Yönetişim Birliği Genel Başkanı Avukat Osman Buldan, Başkan Büyükerşen’in yönetişim ilkelerinden olan şeffaflık, verimlilik ve hesap verilebilirlik konusunda yürütülen çalışmalar başta olmak üzere, kalıcı ve ileriye dönük projelere uluslararası kaynak sağlama ve Eskişehir’in bir Avrupa kenti kimliğine bürünmesinde gösterdiği başarı nedeniyle Yılın Belediye Başkanı seçildiğini söyledi.

Başkan Büyükerşen’in kültür sanattan sosyal hizmetlere pek çok alanda köklü atılımlar yaptığını ifade eden Buldan, "Sayın Büyükerşen’in Eskişehir’de gerçekleştirdiği çalışmalar, tüm Türkiye’de dikkatle ve takdirle izleniyor. Yaşama geçirmekte olduğu bu büyük projeleri Ankara’da olmamıza rağmen hayranlıkla izliyoruz. Eskişehir, çağdaş bir Avrupa kenti olma yolunda hızla ilerlerken, biz de dernek olarak bu başarının mimarı Büyükerşen’i yılın Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, bu gibi ödüllerin kendisine çalışma gayreti verdiğini kaydederek, "Dernek yöneticileri bana yılın belediye başkanı ödülünü vermeyi kararlaştırmadan önce Eskişehir’e gelerek yapılan çalışmaları incelemişler. Hizmetlerin çeşitli toplum kesimlerince takdir görüyor, bunun çeşitli ödüllerle ifadelendiriliyor olması bizlere daha çok çalışma azmi ve isteği veriyor. Kendilerine teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 12:22:20
Güncelleme :27 Haziran 2005 Pazartesi 12:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?