3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Büyükerşen'e anlamlı ödül

Tiyatro Eleştirmenler Birliği, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e Türk tiyatrosuna yaptığı katkı ve desteklerinden dolayı "Tiyatro Onur Ödülü" verdi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Turgut Özakman’ın yazdığı Yıldırım F. Urağ’ın yönettiği “Ocak” adlı oyunla tiyatro severlere merhaba dedi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Sarayı’nda gerçekleştirilen oyunun promiyer gecesinde Tiyatro Eleştirmenler Birliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e Türk tiyatrosuna yaptığı katkı ve desteklerinden dolayı “Tiyatro Onur Ödülü” verdi.

Ödül töreninde ayrıca Eskişehir Sanat Derneği tarafından Ocak Adlı oyunun yazarı Turgut Özakman’a ve Prof. Dr. Sevda Şener’e tiyatro çalışmalarından dolayı “Tiyatro Emek Ödülü” verildi.

Başkan Büyükerşen’e ödülünü veren Tiyatro Eleştirmenler Birliği Başkanı Gülşen Karakadıoğlu yaptığı konuşmada “Eskişehir’de tiyatro başta olmak üzere gerçekleştirilen birçok kültürel ve sanatsal faaliyetin arkasında Yılmaz Büyükerşen ismini görüyoruz. Sayın Büyükerşen’i kültürel ve sanatsal faaliyetlere gönül vermiş herkes çok yakından tanıyor. Kendilerine tüm sanatseverler adına teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

Tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunun prömiyerine İstanbul ve Ankara’dan gelen eleştirmenler Şehir Tiyatroları oyuncularının sahne performanslarını oldukça iyi bulduklarını belirtirken, Eskişehirde’ki tiyatro çalışmalarının Türk Tiyatro Tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söylediler.

“Türkiye’nin en başarılı tiyatrosu”

Turgut Özakman oyunla ilgili olarak “Bir yazarın 42 yıl önce yazdığı oyunu normalde beğenmemesi gerekir. Ama dün Şehir Tiyatroları oyuncularının gösterdiği performans beni çok etkiledi ve yazdığım oyunu ben de çok beğendim. Tabiî ki bunda her zaman sanatın ve sanatçının yanında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’nin payı çok büyük. Oyunu sahneye taşıyan Şehir Tiyatrolarının Genel Sanat Yönetmeni, aynı zamanda benim yazdığım oyunu yöneten Yıldırım F. Urağ ve Şehir Tiyatroları oyuncularını gösterdikleri başarıdan dolayı canı gönülden kutluyorum” dedi

Türkiye’de en başarılı ve en canlı tiyatro çalışmalarının Eskişehir’de yapıldığına dikkat çeken Özakman, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Türkiye’deki önemli bir açığı kapattığını belirtti.

Oyunun prömiyer gecesine ayrıca Eleştirmenler Birliği üyelerinden Başkan Gülşen Karakadıoğlu, Prof. Dr. Sevda Şener ve Sevinç Sokullu, İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Jürisi’nden Hayati Asılyazıcı ve Erbil Göktaş da katıldı.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 11:53:20
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 15:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?