5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Büyükerşen'in ağır konukları

MAKEDONYA BÜYÜKELÇİSİ VE VENEZÜELLA BAŞKONSOLOSU’NDAN BÜYÜKERŞEN’E ZİYARET

Makedonya’nın Ankara Büyükelçisi Melpomeni Korneti ve Venezüella’nın İstanbul Başkonsolosu Jose Gregorio Bracho Reves, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Başkan Büyükerşen’i, bugün ilk olarak Makedonya Büyükelçisi Melpomeni Korneti ziyaret etti. Eskişehir’i ilk olarak 1991 yılında ziyaret ettiğini söyleyen Korneti, “Eskişehir tarihi, kültürü ve yenilikleri ile bilinmektedir. Bugün Eskişehir’i çok değişmiş buldum. Meslektaşları arasında saygı duyulan Sayın Büyükerşen, bize yaptığı örnek çalışmalarla bir kişinin fark oluşturabileceğini gösterdi. Kendisine saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Büyükelçi Korneti, Atatürk’ün ailesinin, Ocacık’taki evinin Makedonya Hükümeti tarafından restorasyonuna başlanıldığını da hatırlatarak, “Mustafa Kemal Atatürk, Makedonyalılar için de bir liderdir” diye konuştu.

Başkan Büyükerşen ise, neredeyse her hafta başka bir ülkenin büyükelçisini ya da üst düzey temsilcisini Eskişehir’de ağırladıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti. Türkiye’nin uluslararası platformda her zaman Makedonya’yı destekleyici bir politika izlediğini de belirten Yılmaz Büyükerşen, “Makedonya bizim için dostluk ve değer yargılarını koruyan önemli bir ülke. Türklerden kalan önemli tarihi eserleri muhafaza ediyorlar. Atatürk’ün ve bazı silah arkadaşlarının yetiştiği Manastır Askeri Lisesi’nin Makedonya’da olması da iki ülkeyi birbirine yakınlaştıran değerlerden biridir” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükerşen’i, Makedonya Büyükelçisi’nin ardından Venezüella’nın İstanbul Başkonsolosu Jose Gregorio Bracho Reves ziyaret etti. Reves, “Gördüğümüz, izlediğimiz kadarıyla Sayın Büyükerşen’in ileri görüşlülüğü ve projeleri bizleri çok etkiledi ve kendisiyle tanışmak için Eskişehir’e geldik. Ayrıca, halklar arasında dostluk köprüleri kuracak olan kültür ve sanat işbirliklerini geliştirmeyi istiyoruz” dedi.

Başkonsolos Bracho Reves’e kendisi ile ilgili düşüncelerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’in dünyanın bir çok ülkesinden kardeş şehirleri olduğunu anlattı. Başkan Büyükerşen, “Sayın başkonsolosun görüşlerine katılıyorum. Sanat ve kültür etkinlikleri insanları ve ulusları birbirine yaklaştırır. Bu sayede politik ve ekonomik ilişkiler artar. Eskişehir olarak uluslararası nitelikte sanat faaliyetlerine büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

MAKEDONYA BÜYÜKELÇİSİ VE VENEZÜELLA BAŞKONSOLOSU’NDAN BÜYÜKERŞEN’E ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 17:54:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 20:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?