4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Büyükerşen'in Koreli konukları

Eskişehir'in kardeş şehri olan Güney Kore'nin Paju kentinin belediye meclis üyelerinden oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Eskişehir'e gelen Paju Belediye Meclis Başkanı Chongo Shin başkanlığındaki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti.

Başkan Büyükerşen'e Paju Belediye Başkanı Ryoo Hwa-Sun'un mektubunu da getiren Meclis Başkanı Chongo Shin, "İki kardeş şehir arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek için Başkan Büyükerşen'e belediye başkanımızın davetini sunuyorum. Eskişehir'de yapılan çalışmaların kent halkı tarafından ne kadar çok beğenildiğini, Eskişehirliler'in hizmetlerden ne kadar memnun olduğunu biliyoruz" dedi.

İki şehir arasındaki işbirliğini geliştirmeyi kendilerinin de arzuladığını ifade eden Büyükerşen ise, "Her iki şehrin tiyatroları karşılıklı olarak temsiller sahneleyebilir. Her sene düzenlenen Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları festivalimize Koreli toplulukları da bekliyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 18:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?