8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Büyükşehir Belediyesi’nin 3. tiyatro salonu açıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 3. tiyatro salonu açıldı. 4 yıl gibi kısa bir sürede üçüncü tiyatro sahnesine kavuşan Eskişehirliler’in yıllar önce yarım kalan tiyatro sevdası, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in yoğun çalışmaları ile yeniden hayat buluyor. 2001 yılında Tepebaşı Sahnesi’ni, 2002 yılında Turgut Özakman Sahnesi’ni açan Büyükşehir Belediyesi, Şeker Mahallesi’ndeki Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’ndaki 3. tiyatro salonunu ise, dünya tiyatro edebiyatının klasiklerinden biri olan Anton Çehov’un "Vişne Bahçesi" adlı oyunu ile açtı. Yönetmenliğini Devlet Tiyatrosu’nun tanınmış sanatçılarından Arsen Gürzap’ın üstlendiği oyun, profesyonel bir tiyatro tarafından ilk kez bu kadar genç bir oyuncu kadrosuyla sahnelendi.

Oyunun yönetmeni Arsen Gürzap, oyunun sonunda yaptığı konuşmada, "Bugün iki nedenden ötürü 35 yıllık meslek hayatımın en onurlu ve en mutlu günlerinden birisini yaşıyorum. Birinci nedeni, Yılmaz Büyükerşen bu kültür ve sanat merkezi ile ilgili görüşlerimi sormuşlardı. Bir kez daha sizlerin huzurunda Yılmaz hocama cevap veriyorum. Bence bu yapı, Türkiye’nin en iyi kültür ve sanat merkezi. Böyle bir sahnenin açılış oyununu yönetmiş olmam ve dünyanın en büyük yazarı Çehov’un ölümünün 100. yılında gencecik sanatçı dostlarımla çalışmanın onurunu paylaştığım için çok mutluyum. Yılmaz Büyükerşen’e kültür ve sanata yaptıkları eşsiz katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise "Başta Arsen Gürzap olmak üzere bu oyunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Siz Eskişehirli hemşehrilerim her şeyin en iyisine layıksınız. İşte, Eskişehir bu" diye konuştu. Bu arada, önceki yönetimler tarafından nikah salonu olarak düşünülen 3. tiyatro salonun da içinde bulunduğu yapı, Başkan Büyükerşen tarafından Türkiye’nin en gözde kültür ve sanat merkezlerinden birisi haline getirildi. Merkez ayrıca, opera, bale, tiyatro, senfoni konserleri, sergiler, bilimsel toplantılar ve diğer sanat gösterilerine ev sahipliği yapacak şekilde yeniden düzenlendi.

eskişehir
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 14:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?