3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Büyükşehir bisikletli ulaşımı ele alıyor

BÜYÜKŞEHİR BİSİKLETLİ ULAŞIMI ELE ALIYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşımda bisiklet kullanımı konusunda değişik ülkelere danışmanlık hizmeti veren Interface of Cycling Expertise (ICE) işbirliğiyle "Bisikletle Bütünleşik Ulaşım Planlaması Çalıştayını" başlattı.

Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşımda bisiklet kullanımının tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi yeniden yaygınlaştırılması ve gerekli düzenlemelerin yapılmasına yönelik önemli bir adım atıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden, Emniyet Müdürlüğü’nden, Şehir Plancıları Odası’ndan, Anadolu Üniversitesi’nden ve Osmangazi Üniversitesi’nden yetkili kişilerin katılımıyla Bisikletle Bütünleşik Ulaşım Planlaması Çalıştayının ilkini başladı.

Dünyanın birçok kentine bisikletle ulaşım konusunda danışmanlık hizmeti veren Interface of Cycling Expertise (ICE) işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 19 Ocak Çarşamba günü başlayan Çalıştay 21 Ocak Cuma gününe kadar sürecek. Çalıştay süresince Eskişehir’de bisiklet kullanım analizleri yapılacak, dünyadan örnek uygulamalar ele alınarak Eskişehir’de neler yapılması gerektiği görüşülecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 14:15:01
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 15:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?