6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Büyükşehir'den Sarıoğlu'na ihtarname

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin, Atatürk ve Cumhuriyet Tarihi Devlet Adamları Balmumu Heykeller Müzesi'ne dönüştürülecek belediye binasını teslim etmeyen Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu'na noterden ihtarname çektirdiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir'e Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'nden sonra "Kent Tarihi" ile "Atatürk ve Cumhuriyet Tarihi Devlet Adamları Balmumu Heykeller" müzeleri açılacak. Odunpazarı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden hayata kavuşturduğu Odunpazarı Evleri’nden halen Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nin olduğu binanın alt katında Eskişehir’in asırlar boyu tarihini canlandıran Kent Tarihi Müzesi yer alacak.

İkinci müze ise, Londra ve diğer önde gelen Avrupa şehirlerindeki Madam Tussaud Müzesi’nin benzeri olan Atatürk ve Cumhuriyet Tarihi Devlet Adamları Balmumu Heykeller Müzesi.

Bu müzenin tüm balmumu heykellerinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, "Müze; yeni binasına taşınan Tepebaşı Belediyesi’nin kullandığı, Köprübaşı’nda Cumhuriyet dönemi mimarisi ile yapılan tescilli tarihi belediye binasının bir kısmında yer alacak. Her odada Atatürk’ün değişik dönemlerine ait, canlı hissi veren balmumu heykelleri ile cumhurbaşkanlarının ve devlet adamlarının balmumu heykelleri bulunacak.

Müzenin açılışı için Tepebaşı Belediyesi’nin binayı Büyükşehir’e teslimi bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu’na şifahi ricalarına rağmen Büyükşehir’e ait binanın bir türlü teslim edilmemesi karşısında, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği avukatlarınca Sarıoğlu’na noterden ihtarname çekilmiş bulunuyor. Binanın tesliminden sonra hemen açılacak müzenin, diğer kentlerden Eskişehir’e her hafta sonu başlayan turistik gezileri daha da arttırması bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?