3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Büyüleyen defile

Eskişehir’de, kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin eğitim masraflarının karşılanması için düzenlenen "Atatürk Kıyafetleri" defilesi ilgi görmedi.

Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi’nce organize edilen defile, Porsuk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Defilede, İzmirli 15 manken, Atatürk’ün öğrencilik ve komutanlık yılları ile Çanakkale Savaşı’nda giydiği kıyafetlerle, günümüz modasına uygun şekilde tasarlanmış 500 değişik kostümü izleyenlerin beğenisine sundu. 1 saat süren defilede, Anadolu kadınlarının sırtlarında testi ve mermi taşıyarak Türk askerine verdiği destek bölümü büyük beğeni topladı. Asker kıyafetlerini giyip Türk Bayrağı açan mankenler de, izleyicilerden yoğun alkış aldı. İlginin az olması dikkat çeken Atatürk Kıyafetleri defilesi, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mankenlerin toplu halde davetlileri selamlamasıyla sona erdi.

Atatürk Kıyafetleri Kültürü Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Özkan, 36 ülkede yüzlerce defile tertiplediklerini belirterek, bu defileden elde edilen gelirin kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin eğitimi için harcanacağını söyledi.

Özkan, defileye katkılarından dolayı Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı’nın eşi Şükriye Çalışıcı ile Milli Eğitim Müdür Vekili Kenan Tuğan’a birer anı plaketi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 14:39:15
Güncelleme :13 Mart 2005 Pazar 14:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?