8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Buzlanmaya karşı yeni teknoloji

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, buzlanmaya karşı modern ülkelerin tercihi olan "snow fighter" adlı karla mücadele yöntemini Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçirdi.

Belediyenin hizmete sunduğu yeni yöntemin tuzlama gibi asfalt, çevre, tramvay araçları ve otomobillere zarar vermediği belirtildi. Püskürtme yoluyla uygulanan bir madde ile çalışan sistem, yollarda oluşan buz ve karı bir kaç dakika içerisinde eritiyor. Düşük maliyetli ve çevreye hiçbir zararı olmayan "snow fighter", ayrıca uzun süre buzlanmayı da önlüyor. Herhangi bir aracın arkasına kolayca monte edilebilen ve sırt çantası şeklinde arsalarda da uygulanabilen sistem, ana yolların yanı sıra tramvay hatlarında, yürüyüş yollarında, alış-veriş merkezlerinde, otoparklarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Tramvay güzergahlarında, köprülerde uygulanan "snow fighter" ile son derece etkili sonuçlar elde edildiği açıklandı. Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Belkent A.Ş.’nin distribütörü olduğu ve Eskişehir’e kazandırdığı sistemin kış boyunca özellikle ESTRAM güzergahı yan yolları ve tramvay hattında kullanılacağı kaydedildi.

ESKİŞEHİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 13:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?