6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Cadde ve sokaklara sıvı tuz dökülüyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışının ardından ana caddeler ile bölgesindeki köy yollarında karla mücadele çalışması başlattı.

Hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle teyakkuz durumuna geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde ve köyleri şehir merkezine bağlayan yollarda iki gündür sürdürdüğü kar kürüme çalışmalarının yanı sıra, yollara snowfighter adı verilen sıvı ve eritilmiş tuz da döktü.

Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan 20 metre ve daha geniş caddeler, otobüs ve tramvay güzergahları ile sorumluluk alanında bulunan mücavir alan içindeki köy yollarını kardan arındırmak için yoğun şekilde çalışan ekipler, özellikle ana arterleri kısa sürede kardan temizleyerek kent içi ulaşımın aksamasını engellediler.

Vatandaşlardan mecbur kalmadıkça karlı havalarda özel araçlarını kullanmamalarını ve kent içi ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini isteyen belediye yetkilileri, sürücüleri ana cadde üzerlerine araç park etmemeleri için ikaz etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 21:10:42
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 21:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?