4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Çadırda yaşam mücadelesi

Şanlıurfa'dan geldikleri Eskişehir'de çadırda yaşama mücadelesi veren bir ailenin 12 yaşındaki ferdi, ikiz kardeşlerine annesiyle birlikte bakıyor.

Eskişehir-Muttalip yolundaki boş arazide çadırda kalan İbrahim Erol (40), eşi Meryem (40), çocukları Aysel (12), Ahmet (5), Sefanur (2), 4 aylık ikizler Hasan ve Hüseyin'in dramı, yürekleri sızlattı.

5 yıl önce mevsimlik işçi olarak çalışmak üzere Şanlıurfa'dan Eskişehir'e geldiğini anlatan İbrahim Erol, "Sivrihisar ilçesinde kalıyorduk. Bir hafta önce buraya geldik. İş yok. Durumumuz çok kötü. Çocuklarıma süt alamıyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Bir iş bulabilsem, çalışır çocuklarıma bakarım. Ancak, iş olmadığı için çocuklarıma bakamıyorum. Çocuklarım su ve bisküvi yiyerek karınlarını doyuruyorlar. Çocuklarımın sağlık kontrolünden geçmesi gerekiyor. Yüzlerinde sebebini bilmediğim kırmızı lekeler çıktı" dedi.
Meryem Erol da, "Ben kendim için bir şey istemiyorum. Çocuklarıma yardım etsinler, yeter" dedi.

Öte yandan Meryem Erol'un en büyük yardımcısı, 12 yaşındaki kızı Aysel. Kendisi çocuk olan Aysel, kardeşlerine bakmaya çalışması dikkati çekti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 18:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?