8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Çakmak operasyonu: 14 gözaltı

Eskişehir'de narkotik polisinin düzenlediği "Çakmak" adlı operasyonda, suç işlemek maksadıyla örgüt kurarak teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 14 kişi yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde "Çakmak" kod adlı 2 ayrı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, suç işlemek için örgüt kurarak teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ileri sürülen B.S. (28), H.K. (27), O.C. (25), G.B. (30), E.B. (31), C.B. (18), C.B. (25), A.Ç. (36), S.A. (28), K.Y. (26), M.B. (25), A.S.A. (49), M.E.U. (41) ve E.Ş. (53) yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, 2 kilo 957 gram gonca esrar maddesi, 2 gram toz esrar maddesi ve bir miktar kenevir tohumu, 2 kök kenevir bitkisi, 3 kurusıkı tabanca ve bir kama ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 14 kişi, "örgüt kurmak, teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, tarihi eser ve ateşli silahlar kanunlarına muhalefet etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.


Operasyonla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şentürk, "Çakmak" operasyonuyla ilgili daha önce 800 adet extacy uyuşturucu hap ile yakalanan Ç.S. adlı kişinin tutuklandığını hatırlatarak, ele geçirilen esrarın piyasa değerinin 6 bin YTL olduğunu söyledi.

6 ay süren takip neticesinde; planlı, projeli olarak gerçekleştirilen narkotik operasyonunu başarıyla sonlandırdıklarını kaydeden Şentürk, "Eskişehir'de 2 üniversite ve 50 bin öğrenci var. Bu öğrencilerin çoğu yaz tatiline çıkmıyor. Yaz okulları var. Bu uyuşturucu madde, onlara yönelik olabilir. Eskişehir, sosyal faaliyetler açısından da çok önemli bir kent. Çevre illerden gençler, Eskişehir'deki eğlence mekanlarına günü birlik gelip gidebiliyor. Yaz dolayısıyla yurtdışından gelen vatandaşlarımız da var. Bu uyuşturucu madde, onlara yönelik de olabilir. Eskişehir polisi olarak sokak satıcılarına yönelik operasyonlarımız devam edecektir" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 13:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?