6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çalımbay: 'Üzgünüz!'

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fortis Türkiye Kupası D Grubu maçında Bursaspor'a 2-0 mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Sahamızda kaybettik ama bunun telafisi mümkün" dedi.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan maçtan sonra basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, Türkiye Kupası'nda Bursaspor ile yaptıkları maçta çok basit hatalarla gol yediklerini belirterek, "Kupada kaybettik, ama telafisi mümkün. Telafi edeceğiz. Bu maça ayrı bir gözle baktık. Galatasaray maçında forma giyen futbolcularımızdan hiç birini oynatmak istemedik. Sakatlarımız çok oluyordu. İvesa'yı oynattık. Korktuğumuz da başımıza geldi. İvesa sakatlandı. Ben bu maçı düşünürken, az şans verdiğimiz, hiç oynamamış olan arkadaşlarımızı oynatmak istedim. Bazı arkadaşlarımızdan beklediğim performansı gördüm, bazı arkadaşlarımdan hiç memnun kalmadım" diye konuştu.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Bursaspor'un net bir pozisyonunun olmadığı, ikinci yarının tek kale gibi geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Çok basit hatalarla gol yedik. Çok pozisyona girdik, onları değerlendiremedik. Bazı açılardan bize bu maçın çok faydası oldu. Ama tabiki maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu demek değildir ki, kupayı tamamen bıraktık. Daha oynayacağımız üç maç var. Burada şans verdiğimiz futbolcularımız, maalesef çok kötüydüler. Onlara şans vermek zorundaydık, çünkü başka türlü şans verme şansımız yok. Bu işi inşallah daha ciddi bir şeilde değerlendirip, yolumuza devam edeceğiz."

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise kupa maçlarının uzun soluklu bir program olduğunu dile getirerek, "Bu arada genç arkadaşlarımızı kazanmak istiyoruz. Bu maçlarda bazı arkadaşlara şans veriyoruz. Moral kazanmak istiyoruz. 3-4 gün arayla maç oynuyoruz. Problemli oyunculara şans ve moral vermek istiyoruz. Birinci anlamda iyi, maçı ve moral kazandık. İkinci anlamda bazı oyunculara şans verdik, onların durumunu hiç beğenmedim. Biz hep oyuncuları bir araya getirmek için mücadele veriyoruz. Ama oyuncularımız ısrarla 'biz gelmeyelim' diyorlar. Kupaya üç puanla başladık, büyük avantaj yakaladık. Hedeflerimizden biriydi. Önümüzdeki maçları da kazanıp, kupada iki takımdan biri olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 19:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?