6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çalımbay 'sabır' istedi!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligin kendileri için yeni başladığını ve bu hafta Ankaraspor ile yapacakları maçın çok önemli olduğunu belirterek, son maçlarda Eskişehirspor'a yapılan hakem hatalarının bariz olduğunu söyledi.

Çalımbay, düzenlediği basın toplantısında, hem içeride, hem dışarıda, hem de büyük takımlara karşı oynadıkları son 4 maçta çok iyi futbol oynayarak 10 puan aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Ligin, Galatasaray'ı yenip, Fenerbahçe'den puan almakla bitmediğini belirten Rıza Çalımbay, "Lig yeni başlıyor. Önümüzde kritik maçlar var. Biraz daha oynadığımız oyunun üstüne çıkmamız lazım. Lig, uzun bir maraton. Önümüzde çok uzun yolumuz var. Önümüzdeki maçlar daha değerli. Ankaraspor maçı çok önemli ve kritik bir maç. Bundan sonra da bütün amacımız, hem içeride, hem dışarıda ilk yarıyı iyi bir şekilde kapatacak puanları kazanmak. Biz herşeyin farkındayız. İyi bir çıkış yakaladık, ama bu başarıyı ligin sonuna kadar devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.

Takıma güven geldiğini vurgulayan Çalımbay, "Gol atmadığımız hiç bir maç yok. Yeni oyuncular kazandık. Bundan memnunum. Yoğun bir tempoya tekrar gireceğiz. Bizi zorlu maçlar bekliyor. Bütün gayemiz, alabildiğimiz kadar puan kazanıp, ligin ilk yarısını iyi bir yerde bitirmek. Takımdan memnunum. Ankaraspor maçı, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarından daha önemli. Ankaraspor maçından çok iyi bir skorla ayrılmamız gerekiyor" diye konuştu.

"HEM LİGDE HEM DE KUPADA İDDİAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"
Rıza Çalımbay, ligde telafisi olmayacak maçlar oynayacaklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Her şeyini ortaya koyacak futbolculara ihtiyacımız var. Kim istediğimiz noktaya gelmezse yollarımızı ayıracağız. Devre arası takviye olabilir. Çalışmayana forma yok. Kimseye taviz verme düşüncemiz yok. Lig yeniden başlıyor. Türkiye Kupası'nı telafi etme şansımız var, ama ligi yok. Onun için biz Tokat'a da mutlak galibiyet için gideceğiz ve kupada da iddiamızı sürdüreceğiz. Geniş bir kadroyla Ankara'ya gidip, geri Eskişehir'e gelmeden kupa maçı için oradan Tokat'a geçeceğiz. Tokat maçında Nadaraviç'i yüzde 100 oynatabiliriz. Ankara maçında kart cezalıları İvesa, Serdar, Bülent, Oğuz ve Serkan olmayacak."

Maçlarda kötü sonuçlar alındığında faturanın hemen teknik direktöre kesildiğine dikkati çeken Çalımbay, "Antrenörlerde baskıdan sonra görevini bırakmak zorunda kalıyorlar. Başarıda herkes pay sahibi olur, başarısızlıkta tek hedef maalesef antrenör oluyor. Bu, Türkiye'de tam bir kural. Lige Samet hoca da, bütün hocalar iyi başlamıştı. 2 maç kötü gitti mi her şey değişiyor. Maalesef biz de sabır yok" ifadesini kullandı.

Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçında hakemin Eskişehirspor'un golünü görmediğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence fazla veryansın etmek de o kadar iyi değil. Hakemlerin bunları görmesi lazım. Biraz daha dikkat etmeleri gerekiyor. Son 3 maçta Eskişehirspor'a yapılan açık hakem hataları var. Kesinlikle hakemler art niyetli değil, görmediler. Bu sıralar her şey maalesef bizi buluyor."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 20:38:48
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 20:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?