6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çalımbay'dan Büyükerşen'e ziyaret

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in bir süre önce Eskişehirspor'la ilgili yaptığı açıklamayı eleştirerek, "Maliye Bakanı Eskişehirspor'da oynamıyor, takımı da yönetmiyor. Takımın başarısı tüm teknik heyet, futbolcular ve taraftarlarındır" dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti.

Eskişehirspor Kulübü 2. Başkanı Mesut Hoşcan'la birlikte Başkan Büyükerşen'i makamında ziyaret eden Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ziyarette yaptığı açıklamada, "Gerek benim, gerek Başkan Büyükerşen'in iş yoğunluğu nedeniyle biraz geç de olsa bir araya geldik. Büyükerşen'in başarılı çalışmalarını yakından izliyorum. Bundan sonra kendisi ile daha sık görüşmek ve değerli fikirlerinden istifade etmek arzusundayım" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükerşen ise "Mazisi büyük başarılarla dolu Eskişehirsporumuzun süper ligdeki başarıları ile gurur duyuyorum. Eskişehirspor kentimizin göz bebeğidir ve markasıdır. Rıza Çalımbay hocamız da Türk futbolunun bir markasıdır. Rıza Hoca'yı, takımımıza kazandırdığı başarılı sonuçlardan ötürü tebrik ediyorum" diye konuştu.

Rıdvan Dilmen'in Eskişehirspor ile ilgili açıklamalarına da değinen Başkan Büyükerşen, "Rıdvan Dilmen geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Eskişehirspor'un başarısını siyasete bağladı ve hata etti. Zira Maliye Bakanı Eskişehirspor'u yönetmiyor ve burada futbol oynamıyor. Eskişehirspor'un başarısı yöneticilerinin, teknik ekibinin, futbolcularının ve taraftarlarındır. Dilmen'in bu açıklaması ile hata yaptığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Eskişehirspor'a sürekli gelir sağlayacak projelerin yaşama geçirilmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Büyükerşen, kurucusu olduğu Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ile işbirliğine gidilmesinin Eskişehirspor'a katkı sağlayacağının da altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 17:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?