4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Çalımbay'dan kredi kartı uyarısı!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kredi kartını kopyalayarak banka hesabından 35 bin TL çalıp dolandırıcılık yapan kişinin yakalandığını belirterek, "Benim hayret ettiğim olay, benim adımı kullanarak bankayı aramaları ve bankadan bütün şifrelerimi öğrenmeleri. Bu olay gösterdi ki, herkesin çok dikkatli olması gerekiyor" dedi.

Çalımbay, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Ocak ayında kredi kartını kopyalayarak banka hesabından 35 bin TL çalan kişinin yakalandığının dün kendisine Emniyet Müdürlüğü tarafından bildirildiğini söyledi.

Böyle bir olayla karşılaştığı için üzgün olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, "Emniyet yetkilileri, bu olayda müşteki sıfatıyla ismimin geçeceğini söylediler. Biz de 'tabi ki' dedik. İsmimizin geçmesi iyi. Çünkü, normal bir vatandaşımız böyle bir olaya maruz kaldığında etki bırakmaz. Ama tanınmış insanlar olduğu zaman vatandaşlarımız daha dikkatli olabilir. Ben bu olaydan bankadan arandığım zaman haberim oldu. Banka yetkilileri, olayın bir kuyumcuda tespit edildiğini söylediler ve hemen müdahale etmişler. Suçlular, zanlılar aranıyordu. Dün yakalanmışlar. Bizim gibi mağdur olan işadamları da var" diye konuştu.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Çalımbay, emniyet teşkilatını da kutlayarak, şunları söyledi:

"Savcılığa, kaçakçılık bürosuna ifade vermeye gittiğimde bu tür olayların çok olduğunu öğrendim. Benim hayret ettiğim olay, benim adımı kullanarak bankayı aramaları ve bankadan bütün şifrelerimi öğrenmeleri. Benim annemin kızlık soyadını ve bankadaki paramın ne kadar olduğunu bilecek şekilde bu işi incelemişler. Bu olay gösterdi ki, herkesin çok dikkatli olması gerekiyor."
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 09:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?