5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Çalımbay'dan şok suçlama!

RIZA ÇALIMBAY, ÜMİT KARAN'I SUÇLADI

Eskişehirspor eski Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ''Ümit Karan'ın takımı etkilediğine inanıyorum" dedi.

Eskişehirspor'dan ayrılan Teknik Direktör Rıza Çalımbay Atatürk Stadında son kez basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Çalımbay, Ümit Karan'ın futbolculara mesaj atarak kötü oyun oynayın Rıza hocayı gönderelim diye mesaj attığını duyduğunu belirterek, "Ama ben buna başta inanmıyordum. Daha sonra üst üste gelen olayların hiç birinin tesadüf olmadığını düşünmüyorum. Ümit Karan'ın böyle yaptığına inanıyorum. Biz Eskişehirspor'un başında olduğumuz sürede kimseyi kadro dışı bırakmak gibi hiç bir niyetimiz olmadı. Ümit Karan kadro dışı bırakıldıysa da bu yüzde yüz Ümit'in suçudur. Süper Lig istatistiklerine bakıldığında Eskişehirspor'un çoğu takımdan daha üstün olduğu görülüyor. Bu kadar başarılı top oynarken nedense gol atmada sıkıntı çektik. Bu da bize başarısızlığı getirdi. Gaziantepspor maçının 2. yarısında oynanan oyundan son derece memnun kaldım ancak, gol bulamadık. Her şeyini ortaya koyarak o maçta oynayan oyuncularımla vedalaşırken hepsine ayrı ayrı teşekkür ettim. Bu takım iyi bir yerlere gelecek ama bu takıma iyi hocadan önce şans lazım. Umarım şanslı bir hoca gelir, yeni hocanın gelmesiyle takımın yükselişe geçeceğine inanıyorum'' dedi.

Çalımbay, Eskişehirspor'dan alacağım bir tazminatının olmadığını vurgulayarak, "Burada sözleşmem var. Sözleşmede ne yazıyorsa onu almam benim en doğal hakkım. Basında çıkan haberlerde ki aldığım miktar doğru değildir, ben alacağım miktarın yüzde otuzunu alacağım. Bazı disiplinsiz hareketleri olan futbolcularımız vardı. Ben yönetime bunların kadro dışı bırakılmasını istedim. Yönetim bunu kabul etmedi ve bu yüzden Kulüp Başkanı Halil Ünal ile zıt düştük. Eskisinden daha hırslıyım, daha doluyum burada çok çok tecrübe kazandım. Bundan sonra çok daha iyi bir Teknik Direktör olacağım'' diye konuştu.

Çalımbay açıklamamın ardından basın mensupları ile vedalaşarak tesislerden ayrıldı.

RIZA ÇALIMBAY, ÜMİT KARAN'I SUÇLADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 14:19:04
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 17:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aktar IP: 78.176.41.xxx Tarih : 1.10.2010 16:54:35

Sayın Rıza hocam...siz eskişehirimizin de Türkiyemizinde baştacısınız...ümit karan kim ki?gittiği hangi kulübe hayrı dokunmuş ki eskişehirspora hayrı dokunsun.. yazıklar olsun ümit karan gibi sporcuya...