6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çalımbay'dan Terim'e tam destek

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in aldığı parayı hak ettiğini belirterek, "Bu konunun gündeme gelmesi yanlış, kimse Terim'e laf söylemesin" dedi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile futbolcular Serdar Bayraktar ve Sezgin Coşkun, Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) düzenlenen söyleşiye katıldı.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, çocukken babasının futbol oynamasına izin vermediğini, ancak günümüzde anne ve babaların çocuğunu futbol oynamaya teşvik ettiğini söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in yüksek maaş alıp almadığının sorulması üzerine Rıza Çalımbay, "Bu konunun gündeme gelmesi yanlış. Fatih Terim, çok başarılı bir teknik direktör. Milli Takım, çok iyi bir yerde. Başarılar, ülkenin reklamı oluyor. Kulüp çalıştıran antrenörler belki Terim'den daha fazla alıyordur. Fatih Terim, aldığı parayı hak ediyor. Kimse Terim'e laf söylemesin. Bu konu konuşulmamalıdır. Avrupa'daki teknik adamlar neler alıyorlar. Bunun da bilinmesi gerekir" diye konuştu.

Yabancı antrenörlere karşı olmadıklarını dile getiren Çalımbay, Türk futbolunun Jupp Derwall ve Sepp Piontek'ten çok şey kazandığını söyledi. Çalıştığı yabancı antrenörlerden çok şey öğrendiğini anlatan Çalımbay, "Biz yabancı teknik direktörlere karşı değiliz. Ama onlara tanınan toleransın bize de tanınmasını istiyoruz. Bir iki mağlubiyet alınınca yönetim ve medya hemen teknik adamın gitmesini gündeme getiriyor. Teknik adama biraz zaman tanınmalı. Türkiye'de yerli olsun, yabancı olsun hiçbir teknik adama zaman tanınmıyor. Galatasaray teknik direktörü Michael Skibbe geldiği günden beri gönderilmeye çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor'un 12 yıldır Süper Lig'den uzak olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Eskişehirspor, altyapı ve tesis anlamında pek çok şeyini kaybetmiş. Geriye sadece muhteşem taraftarı kalmış. Bu yıl ligi iyi bir yerde bitirip, gelecek yıl zirveye oynayan bir takım kuracağız" dedi.

Başarılı futbolcu Serdar Özbayraktar da, Eskişehirspor'u hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını belirterek, "Hayalim bir Anadolu kulübünde şampiyonluk yaşamak" diye konuştu.

Sezgin Coşkun ise, Eskişehir'in futbol kenti olduğunun altını çizerek, "Geçmişi başarılarla dolu bir takımda görev aldık. Herkes formanın hakkını vermeye çalışıyor. Es-Es'e özlediği şampiyonluğu yaşatacağız'' dedi.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve futbolcular, söyleşi sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mdemir IP: 88.229.166.xxx Tarih : 18.12.2008 00:07:38

hayal kurmada.. takim ligde kalsin yeter su 1-2 sene