5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Çalımbay'ın favorisi Bursaspor

RIZA ÇALIMBAY'IN FAVORİSİ BURSASPOR

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Bursaspor'un şampiyonluk için Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan daha avantajlı konumda olduğunu söyledi.

Çalımbay, yaptığı açıklamada, Bursa takımının mükemmel bir hava yakaladığını ve ligte gayet iyi ilerlediklerini belirterek, "Baktığınız zaman şampiyonluk için bana göre en avantajlı Bursa takımı. Bu işlerde havayı yakalamak çok önemli. Bursa takımı kadro olarak da yeterli. Bundan sonra oynayacağı maçları kesinlikle kaldırabilecek nitelikte bir kadrosu var. O yüzden şampiyon olmaması için bir sebep yok. Sadece kendilerine güvenmeleri gerekiyor. Şuanda büyük bir avantajları var. Fenerbahçe, Galatasaray,

Beşiktaş'a göre daha fazla avantajları var. Bu avantajı lig sonuna kadar kullanabilirler. Bursaspor'un kendi sahasında bizim kadar olmasa da iyi bir havası var" dedi.

Bursaspor'un oynayacağı iki kritik maç olduğunu kaydeden Rıza Çalımbay, "O maçlar da Manisa ve Denizli karşılaşmaları. İkisi de can derdinde olan takımlar. O maçlar kolay geçmeyecek. Ligde ne olacağı hiç belli olmuyor. Ama baktığınız zaman Bursaspor'un bir avantajı var. Galatasaray ve düşme hattındaki takımlarla oynayacak. Kazanabileceği maçları da sürpriz şekilde kaybedebilirler. Geçen sezon bu avantajı Sivasspor'da yakaladı. Kendi sahasında kazanamadığı için kaybetti. Bir tane Anadolu takımı böyle bir

şey yakalarsa kesinlikle bırakacağını zannetmiyorum. Burada biz de olmak isterdik. Geriye baktığımızda şanssız şekilde kaybettiğimiz puanları keşke kaybetmeseydik ve şuanda çok iyi bir konumda olabilirdik. Ama lig çok uzun bir maraton. 9 tane maç bazen bitmek bilmez. Kısa gibi gözüküyor ama Bursa'nın avantajları var. Çünkü, öbür takımların da herşeyden önce birbirleriyle oynayacakları derbi maçları var. Bunu Bursa takımı kendine avantaj olarak çevirebilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 14:43:04
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 15:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?