6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çalıntı araç şebekesine suçüstü

Eskişehir'de, çalıntı otomobilleri sahte plaka ve ruhsatla sattıkları iddia edilen biri astsubay 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çalıntı otoların, "ikiz" tabir edilen yöntemle sahte plaka ve ruhsat çıkartılıp satıldığı istihbaratı üzerine bir ay süren takip neticesinde operasyon düzenledi. Operasyonda şüpheli O.Ç. (36), Uluönder Mahallesi'nde 06 YGF 69 plakalı otomobille yakalandı.

Polisler motor ve şasi araştırmasında, aracın gerçek plakasının 34 SZ 2215 olduğunu ve 12 Aralık 2005 tarihinde İstanbul'dan çalındığını, ayrıca otoya ait ruhsat, plaka ve sigorta poliçelerinin sahte olduğunu tespit etti. Bahse konu otomobilin Eskişehir'e gelmesinde bağlantısı olduğu iddia edilen astsubay Ö.M. (38) de gözaltına alındı.

Astsubayın kullandığı 34 BV 9907 plakalı otomobilin de gerçek plakasının 45 Y 7700 olduğu ve 14 Ağustos 2005 tarihinde İzmir'den çalındığı belirlendi. Ayrıca, otomobilin plakasının yanı sıra ruhsat ve sigorta poliçesinin de sahte olduğu tespit edildi. Operasyon çerçevesinde olaylarla ilgisi olduğu öne sürülen O.K. (40) de gözaltına alındı. O.K.'nin Antalya ve Eskişehir'de "dolandırıcılık" suçundan arandığı ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 zanlı, "oto hırsızlığı ve sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?