9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Çan hırsızlarından 3'ü tutuklandı

Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi'nde tarihi saat kulesindeki 300 kilogram ağırlığındaki çanı çalıp Afyonkarahisar’a götüren 5 kişiden 3’ü tutuklandı.

19 Aralık 2006 tarihinde gece vakti saat kulesinin tunçtan çanı, yerinden sökülüp iple aşağı indirilerek plakası belirsiz kamyonete yüklenerek çalınmıştı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organizi Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu çanın Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Bulca Köyü’nde olduğu belirlendi.

Polis, çanı çaldıkları saptanan 28 yaşındaki Özgür Erdik ile birbirleriyle akraba 52 yaşındaki Osman Deveci, 33 yaşındaki İrfan Deveci, 26 yaşındaki Gökhan Deveci ve 42 yaşındaki Cengiz Deveci ile alıcı gibi bağlantı kurup pazarlık yaptı. Çanı polislere 750 bin YTL’ye satmaya kalkışan zanlılar, pazarlık sonucunda 40 bin YTL’ye kadar indi. Anlaşma üzerine çanı randevi yerine getiren 5 zanlı suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi'ne getirilen zanlılar, dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Özgür Erdik, Gökhan Deveci ve İrfan Deveci tutuklanarak cezaevine gönderildi. Osman Deveci ile Cengiz Deveci ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çan da Afyonkarahisar’dan Sivrihisar İlçesi'ne getirilerek belediye yetkililerine teslim edildi. Belediye Başkanı Yaşar Yurtdaş, saat kulesinin 1915 yılında zamanın kaymakamı Mahmut Bey tarafından yaptırıldığını söyledi. Kulenin çanını tekrar yerine takacaklarını belirten Yurtdaş, hırsızlığa karşı kuleye alarm ve kamera sistemi kurmayı planladıklarını söyledi.

DHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 19:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
barıs IP: 88.244.127.xxx Tarih : 7.11.2007 11:10:22

ben ozgur erdığın akrabasıyım onun boyle bısey yapacağını unmazdım valla ırfanıda tanıom cok usuldum