6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çanakkale'den Cudi'ye fotoğraf sergisi

Eskişehir'de, "Çanakkale'den Cudi'ye" adlı fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.

Türk Ocağı tarafından hazırlanan Çanakkale şehitlerinin ve bugüne kadar şehit düşen askerlerin fotoğraflarının bir arada bulunduğu sergi, Çarşı Camii yanındaki alanda dualarla açıldı. Yoğun ilgi gören serginin açılışına AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan ve Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal katıldı.

Sergi açılışında konuşan Milletvekili Öztürk, Türk milletinin birbirine düşmediği sürece mağlup olmayacağını belirterek, birliğimizi korumamız gerektiğini söyledi. Nedim Öztürk, "Tüm milletvekili arkadaşlarım adına buradayım. Böyle güzel bir sergiye vesile olanları kutluyorum. Bu şehitlerimiz toprak altında değiller. Hepsinin yeri bizim gönüllerimizde, kalbimizdedir. Bizi mağlup etmek isteyenler var. Tarih boyunca birbirimize düşmediğimiz sürece, bizi kimse mağlup edemedi. Bunlara karşı birlikteliğimizi muhafaza edelim" dedi.

Vali Yardmcısı Dağıstan Kılıçarslan da, "Türk tarihinde çok kritik anlar oldu. 18 Mart, bu kritik tarihlerden bir tanesidir. Türkler, hep arkadan vurulmak istendi. Türk milleti mağrurdur, efendidir. Ama kükrediğinde de tam kükrer" diye konuştu.

Türk Ocağı Eskişehir Şube Başkanı Nedim Ünal ise, Çanakkale şehitlerini ve bugünkü şehitleri bir arada anan bu serginin bir ilk olduğunu vurgulayarak, "Çanakkale'de, Cudi'de, Şırnak'ta şehit düşenlerin hepsi, bu vatan için can verdiler. Burasını bize vatan yapmak istemeyenler, haçlı seferlerinden bu güne kadar uğraş veriyorlar, başaramayacaklar. 2 hafta önce toprağın bağrına bıraktığımız Emre'ler, 3 ay önce şehit olan Şenol'lar tıpkı Çanakkale'de şehit düşenler gibi, bu vatan için canlarını feda ettiler" dedi.

100'ün üzerinde fotoğrafın yanı sıra Çanakkale Savaşı'nda atılan mermilerin de sergilendiği "Çanakkale'den Cudi'ye" adlı sergiyi gezen vatandaşlar, sergi ile ilgili görüş ve düşüncelerini açılan deftere yazdı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 16:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?