6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Canözer: Projeyi engellemiyeceğiz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir İl Başkanı Murat Canözer, "Tramvay hattının uzatılmasını öngören projeyi engellemek gibi bir niyetimiz ve gayretimiz yok" dedi.

Canözer, düzenlediği basın toplantısında, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçim sonunda, Eskişehir'deki siyasi tablonun ciddi oranda değiştiğini belirterek, bu seçimlerde birleşmiş solun yüzde 24, AK Parti'nin yüzde 44.5 oy aldığını hatırlattı.

AK Parti ile birleşen rakipleri arasında 60 bin oy farkının olduğunu ifade eden Murat Canözer, "Bu mahalli seçimler açısından önemli bir gösterge. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yerel seçimler yaklaştıkça telaşla açıklamalar yapıyor. AK Parti, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Eskişehir'e önemli hizmetler yaptı.

vatandaşın hayatını kolaylaştıran hizmetler birilerini telaşlandırıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı, her gün yeni bir yalanla halkı yanıltma adına bir takım açıklamalar yapıyor. Büyükerşen'in AK Parti ve AK Partili meclis üyeleri hakkında gerçekle ilgisi olmayan, tamamen yalana dayalı beyanlarına rastlıyoruz. Bu son zamanlarda komik ve gülünç olmaya başladı. Bir insan yaşlandıkça, ancak bu kadar küçülebilir. Sayın Büyükerşen, dün 71 Evler ve Emek mahallelerinde sözde mahallerde kullanacağını söylediği tramvayı tanıtmak adına toplantı yaptı. Eskişehir, tramvayı zaten tanıyor. Bunun çilesini dört yıldır çekiyoruz. Tek araçla kentin her yerine giden Eskişehirli tramvaydan sonra aktarma çilesi yaşıyor. Vatandaş tramvayı okşamak, görmek, tanımak değil, bundan yararlanmak istiyor. Büyükerşen, gerçeği bildiği halde vatandaşı yanıltıyor" diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Canözer, tramvayın 2004 yılı Aralık ayında hizmet vermeye başladığını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 3.5 yıl boyunca mevcut hattın uzatılması konusunda hiç bir adım atmadığını iddia etti. Murat Canözer, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi, siyasi düşünceyle 2007 yılı Mayıs ayında Uluönder, Batıkent, Çamlıca mahalleleri, Baksan Sanayi Sitesi çevresi, Akarbaşı, Yıldıztepe, Yenikent ve Çankaya mahallelerine uzatma planıyla Ulaşım Komisyonu'na müracaat etti. AK Partili üyelerin çoğunluğunu oluşturduğu komisyonda, mahallelere ilave olarak 71 Evler, Emek, 75. Yıl mahalleri ve başka bazı yerlere de uzatılması kaydıyla komisyon raporu hazırladık. Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği teklifte Emek ve 71 Evler mahallelerinin ismi geçmiyor. Oralara tramvay götürmek gibi bir derdi yok. İlave teklifimizle söz konusu mahallelere uzatılması gündeme geliyor. Bu durumda Büyükerşen'in, Emek Mahallesi'nde ne töreni düzenlediğini anlamadık. Büyükerşen, bizim iznimiz ve onayımızla alınan tramvayları sanki Emek ve 71 Evler mahallelerine alınmış gibi aksettiriyor. Yeni tramvaylar mevcut hatlarda kullanılması için alındı. Büyükerşen'in dediği gibi sessiz, sedasız olan bir şey yok. Her şey bizim bilgimiz dahilinde oldu. Bir insanın siyasete ayakta kalabilmek adına kendini bu kadar küçültmesini anlamakta güçlük çekiyorum. Yaşını başını almış birinin siyaseten bu hallere düşmesi gerçekten çok komik."

Büyükerşen'in kenar mahallerde yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmak adına hiç bir çabasının olmadığını ileri süren Canözer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'nın bir çok kentinde olmayacak kadar heykel dikti. Büyükerşen'in insanları rahata erdirecek bir düşüncesi olmadı. Seçim için bazı şeyler yapmaya başladı. 10 yıldır görev yapıyor. Halk, Büyükerşen'in hizmet tarzını biliyor. Büyükşehir Belediyesi, tramvayın uzatılmasını kendi yatırım programına almadı. Hiç bir alt yapı çalışması yapmadan alelacele Devlet Planlama Teşkilatı'na başvurdu. Bizi zor durumda bırakmak için böyle yaptı. Tramvay hattının uzatılmasını öngören projeyi engellemek gibi bir niyetimiz ve gayretimiz yok. Büyükerşen için gondol yapıp Porsuk'ta fotoğraf çektirmek, Emek Mahallesi'nde yaşayanların hayatını kolaylaştırmaktan çok daha önemli. Belediye Başkanı, kentin her yerine yatırım yapmalı. Büyükerşen, 9 yıl boyunca bir spor salonu, gençlik merkezi ve otopark yapmadı."

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mdemir IP: 88.229.152.xxx Tarih : 24.10.2008 18:12:18

valla birader sunu soyleyim suan dsp var basta akp gelse daha kotu olur saniyorum.ikiside birbirinden beter.adam gibi hak yemicek hukuk kul hakki bilecek biri nerdeeee?