6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Carlos'un formasını satışa çıkardı

13 yaşındaki kas hastası İslam Olkun, zor günler yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fenerbahçe'nin bir yıl önce verdiği ameliyat sözü hâlâ yerine getirilmediği için çaresiz durumda.

Tedavi için son çaresi ünlü futbolcu Roberto Carlos'un hediye ettiği formayı satışa çıkarmak. İnternet üzerinden açık artırma başlatan İslam, yaklaşık 80 bin YTL'yi bulan ameliyat masrafını karşılamayı hedefliyor.

Henüz 7 aylıkken kas hastalığına yakalanan İslam, maddi sıkıntı sebebiyle tedavi olamayınca Roberto Carlos'tan yardım istedi. İslam, hayranı olduğu Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos'a talebini e-postayla iletti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen aracılığıyla, geçen yıl ambulansla İstanbul'a götürülerek, Carlos ile görüştürüldü.

Carlos, Fenerbahçe tesislerindeki görüşmede, İslam'a imzalı formasını ve giydiği kramponu hediye etti. Kulüp İdari Menajeri Volkan Ballı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye yetkilileri, İslam'ın tedavisinin yapılacağını belirtti. Bir süre sonra Fenerbahçe'den gelen talimatla tekrar İstanbul'a götürülen İslam, özel bir hastanede muayene ettirildi. Ameliyatın ileri bir tarihte yapılacağı bildirilerek geri gönderildi. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen haber gelmeyince aile defalarca Fenerbahçeli idarecileri aradı fakat bir türlü ulaşamadı.

Ne yapacaklarını şaşıran Olkun ailesi, Carlos'un hediye ettiği imzalı formayı satmaya karar verdi. Bunun üzerine İslam, formayı www.gittigidiyor.com adlı internet sitesinde bin YTL'den açık artırmayla satışa çıkardı. Şimdi umudunu hayranı olduğu Carlos'un formasına bağlayan küçük İslam, satıştan elde edeceği parayla ameliyat olacağı günün hayalini kuruyor.

Formayı Başbakan'ımız satın alsın!

Odasının baş köşesinde tuttuğu formayı satmak istemediğini belirten İslam, "Ümit verdiler, sonra geri aldılar. Tedavim için başka çarem yok. Umudum Carlos'un formasında." dedi. Formayı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın almasını isteyen İslam, "Başbakanımız belki formayı satın alıp, ameliyat parasını verir." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 14:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?