9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Cemaatin baz istasyonu isyanı

ESKİŞEHİR’de mahallelerindeki camilerinin minaresine baz istasyonu kurulması kararını protesto eden cemaat, caminin dış duvarına ‘Cami ve minaremizde baz istasyonu istemiyoruz’ pankartı astı.

Büyükdere Mahallesi’ndeki Anadolu Nasreddin Hoca Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İhsan Özer, Eskişehir’deki çok sayıda camiye, Diyanet İşleri Başkanlığı izniyle baz istasyonu kurulduğunu söyledi.

2 bin kişinin aynı anda namaz kılabildiği camilerine de baz istasyonu kurulması kararının alındığını öğrenince harekete geçtiklerini belirten Özer, “Bu camiyi hiçbir resmi kurum ve kuruluştan destek almadan 1994 yılında yaptık. Caminin tapusu derneğimize ait. Biz camimize baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz” dedi.

Caminin dış duvarına pankart asarak seslerini duyurmaya çalışan cemaatten biri, “Baz istasyonu başta kanser olmak üzere birçok hastalıklara neden oluyor. Bize daha önce de minareye baz istasyonu kurmak için talepte bulunan GSM şirketleri oldu. Biz bunları kabul etmedik. Cemaat olarak buraya baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Baz istasyonu kurulursa anında söker atarız” diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 13:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?