3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Cenazesi vinçle indirildi

Eskişehir'de yaklaşık 200 kilo ağırlığındaki şizofren ve obez hastası kimya mühendisinin cenazesi, yaşadığı 4. kattaki daireden vinçle aşağıya indirilebildi.

Güllük Mahallesi Emek Sokağı'nda bir apartmanın 4. katında yaşayan ve ağırlığı 200 kiloya yakın olan kimya mühendisi Emin Tamer Şahin (55), dün akşam yatağından düşerek yaralandı.

Şahin'in arkadaşı Uğur Özdemir, 112 Acil Servis'e haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin hastaneye götürmek istediği Emin Tamer Şahin, tedaviyi kabul etmedi. Şahin, dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Özdemir'in evinde ölü bulduğu kimya mühendisinin cesedinin indirilmesi için yakınları vinç getirtti.

Evin camları söküldükten sonra, tabuta konularak vinçle 4. kattan aşağıya indirilen Şahin'in cesedi, cenaze aracıyla toprağa verilmek üzere memleketi Isparta'ya gönderildi. Bu arada vinçle cenaze indirme çalışmasını çevredeki vatandaşlar meraklı gözlerle seyrederken, Şahin'in arkadaşları ve yakınları birbirine sarılıp gözyaşı döktü.

Ömer Şahin, yaptığı açıklamada, kardeşinin 30 yıldır kronik şizofreni hastası olduğunu belirterek, "Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Fakültesi son sınıfta okurken, sınavların etkisiyle rahatsızlık geçirdi. O yıllardan bugüne kadar sürekli tedavi gördü. Ancak, hiç bir ilerleme kaydedilemedi. Son yıllarda aldığı aşırı kilo sebebiyle hareket edemez hale geldi. 1978 yılında üniversiteler arasında yapılan güreş şampiyonasında birinci olmuştu. Madalyaları vardı" dedi.

Öte yandan şizofreni hastası Emin Tamer Şahin'in, 55 ünite kan bağışladığı Kızılay tarafından en fazla kan bağışlayan kişi olarak plaketle ödüllendirildiği ortaya çıktı. Ömer Şahin Kızılay Genel Başkanlığı'nın kardeşine verdiği plaketi gösterirken, şizofreni hastasından kan alınması tartışma konusu oldu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 14:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?