6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Cerrahlar gözaltında, hastalar perişan

Eskişehir’de medikal malzeme alımında ihaleye fesat karıştırdıkları ve 10 milyon YTL haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 8'i devlet hastanelerinde görevli 9 beyin cerrahı, 3 kamu görevlisi ile 18 medikal firma yetkilisi toplam 30 kişi adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Devlet hastanelerinde görevli beyin cerrahi uzmanlarının gözaltına alınması ise, hastaları perişan etti.

2 DEVLET HASTANESİNE OPERASYON

Geçen Cuma günü yapılan yapılan operasyonda Eskişehir Devlet Hastanesi’nde görevli beyin cerrahi uzmanları S.A., S.E. Opr. Dr. H.B., Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli beyin cerrahi uzmanları Opr. Dr. M.B., Opr.Dr. A.Ç., Opr.Dr. S.A., Opr. Dr. A.T. ve Op.Dr. F.A., Kütahya’da özel bir hastanede beyin cerrahi uzmanı olarak görev yapan Opr. Dr. M.Ö. ile kamu görevlileri S.A., V.Ö., S.K. ve medikal firma yetkilileri E.S., M.S., İ.S., R.S., E.E., S.A., S.U., Y.E., A.E., M.T., S.K., S.A., S.A., Ç.U., Y.Ö., G.Y., H.O. ve K.U. gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan doktor, kamu görevlileri ve medikal firma yetkililerinin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda 500 bin YTL döviz ve YTL cinsinden nakit para, 61 Cumhuriyet altını, 2 ruhsatsız tabanca, 7 fişek, çeşitli şirketlere ait sahte kaşeler, tıbbi ürünlerde kullanılan çok sayıda barkod ile çok sayıda belge, döküman ve evrak ele geçirildi.

HASTALAR PERİŞAN OLDU

Ancak operasyon kapsamında Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görevli 5 beyin cerrahi uzmanının tamamının, Eskişehir Devlet Hastanesi’nde görevli 6 beyin cerrahi uzmanından da 3’ünün gözaltına alınması, hastaları perişan etti. Bu hastanalerde hastalardan bazılarının daha önce ameliyat oldukları ve taburcu edilmeyi bekledikleri, bazılarının ise ameliyat olması gerektiği kaydedildi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI YENİ CERRAH ATAYACAK

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Hüseyin Seyhan Fidan, "İki büyük hastanemizden biri olan Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde hiç beyin cerrahi uzmanı kalmamış oldu. Eskişehir Devlet Hastanesi'nde de 3 beyin cerrahi uzmanı kaldı. Buradaki bir beyin cerrahı uzmanını Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne görevlendirdik. Hastanenin Beyin Cerrahi Servisi ve Yoğun Bakımı'nda yatan 60'a yakın yatan hastayı tek tek değerlendirdik. Acil ameliyat gereken hastaları belirledik. Hemen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi, Beyin Cerrahi Kliniği sorumlu hekimleriyle görüştük. Acil durumda olan hastaları Tıp Fakültesi'ne gönderdik. Yoğun bakımlarına aldılar, gerekli ameliyatları yapıldı. Hastanelerimizde şu anda beyin cerrahisi açısından acil ameliyat ya da yoğun bakım hizmeti bekleyen bir hasta söz konusu değildir. Bütün hastalar bu hizmeti almaktadır" dedi.

Seyhan Fidan, Eskişehir'de Tıp Fakültesi ile birlikte resmi kurumlarda çalışan 8 beyin cerrahi uzmanı olduğunu kaydederek, "Bir beyin cerrahı TSK Asker Hastanesi'nde, bir de özel hastanede var. 10 beyin cerrahi uzmanı aktif olarak Eskişehir'de çalışmaktadır. Bu sayı nüfusa göre değerlendirildiğinde pek çok ilimizden daha fazladır. Dolayısıyla vatandaşlarımız endişeye kapılmasın. Yeterince hizmet verebilecek sayıda beyin cerrahi uzmanı halen mevcuttur. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, eğer gözaltına alınan hekimlerden, (istemiyoruz ama) tutuklanan olursa sayıda yine ciddi bir azalma olursa, hemen Eskişehir'e görevlendirme yapacaklarını bize bildirdiler. Herhangi bir endişeye mahal yoktur. Acil beyin cerrahisi hastalarının hizmet alması noktasında ilimizde bir problem söz konusu değildir. Eskişehir ilinde halen acil beyin cerrahisi hizmeti noktasında ciddi bir eksiklik hissetmemekteyiz" diye konuştu.

ajanslar
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 22:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?