6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Cerrahları gizli kamera yakmış!

Eskişehir Sağlık Müdürü Hüseyin Seyhan Fidan, 5'i Eskişehir'den 6 beyin cerrahının tutuklandığı "Enfeksiyon-26" operasyonundaki gözaltıların, hastanede ortaya çıkan gizli kamera olayıyla ilgili incelemeler sonucu gerçekleştirildiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Fidan, gazetecilere yaptığı açıklamada, cerrahi müdahalelerde kullanılan aletlerle ilgili yapılan yolsuzluk operasyonuyla ilgili gözaltına alınan Eskişehir Devlet ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde görevli beyin cerrahlarından 5'inin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını hatırlattı.

Seyhan Fidan, "Diğer 3 beyin cerrahı arkadaşımız tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Eskişehir Devlet ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde şu anda 3'er beyin cerrahı aktif olarak görevinin başındadır. Sağlık hizmetleri sunma açısından şu anda bir problem yoktur. 3 beyin cerrahı talebi karşılayabilecek sayıdadır. Tıp Fakültesi zaten aktif olarak yardım ediyor. Herhangi bir problemimiz yok. Sağlık Bakanlığı ile bugün görüştük. 'İstiyorsanız hemen beyin cerrahı gönderelim' dediler. Biz de şu an gerek olmadığını söyledik. Devlet hastanelerindeki 6 beyin cerrahı hizmet vermekte yeterli" dedi.

Fidan, serbest bırakılan 3 beyin cerrahının pazartesi günü Yunus Emre Devlet Hastanesi'ndeki görevlerine başlayacağını açıklayarak, "Gözaltılar, bir yıldır yapılan müfettiş araştırması sonucu gerçekleşti. Yeni bir müfettiş araştırması söz konusu değil. Gizli kamera hadisesi üzerine yapılan incelemeler sonucu bu gözaltılar gerçekleştirilmiş oldu. Kameraları kimin koyduğunu bilmiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 20:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?