3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Çevik Kuvvet gölgesinde villa müzayedesi

Eskişehir’in Tepebaşı Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğiyle yaptırılan 234 villa tipi dubleks dairenin açık artırma usulüyle satışı yapılırken, 374 kişinin katıldığı müzayedede zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

Osmangazi Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açık artırmada, Şeker Fabrikası ile terminal arasındaki 251 dekar alanda yapımı devam eden toplu konutlardan A Tipi bahçeli dubleks sıra evler satışa sunuldu.

Oldukça çekişmeli geçen müzayedeye katılan yüzlerce vatandaş, dubleks konutların sahiplerinden olabilmek için bir birleriyle yarıştı. 169 metrekare salon, mutfak, 3 yatak odası, çamaşır ve ütü odası, 2 banyo, tuvalet, depo, 3 hol, antre ve bahçeye açılan terastan oluşan villa tipi 234 daire, 110 ila 140 milyar lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buldu. Ön kayıt için 5 bin YTL alınan dubleks villa tipindeki konutlar için ödeme takvimi 72 ay olarak belirlendi.

Bu arada, mezada katılan bazı kişilerin yanlarında eşlerini de getirmeleri münakaşa konusu oldu. Yetkililer, bayraklı başvuru sahipleri dışındaki ziyaretçilerin, açık artırmanın daha sağlıklı yapılması için tribünlerin yan tarafına geçmesini istedi. Bunun üzerine sert tartışmalar çıktı. Çevik kuvvet polisleri, münakaşanın büyümemesi için salonda güvenlik tedbiri aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 14:13:17
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 15:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?