6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çevreci vatandaşa teşekkür plaketi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, mezarlığa 400’e yakın ağaç diken Mestan Canbazoğlu adlı vatandaşa teşekkür plaketi verdi.

1989 yılında Bulgaristan’dan gelerek Eskişehir’e yerleşen Mestan Canbazoğlu’na (77), Asri Mezarlık'ta eşinin mezarının bulunduğu 100 metrelik bir yolu baştan sona ağaçlandırdı.

Canbazoğlu’nu bu örnek davranışından dolayı plaketle ödüllendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, "Canbazoğlu, herkese örnek olması gereken bir çalışma örneği gösterdi. Kimseye yük olmadan kendi elleri ile yetiştirdiği yüzlerce ağacı mezarlığa dikerek, mezarlıklarımızın yeşillendirilmesine katkı sağladı. Kendisine tüm kent halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükerşen, ayrıca 1999 yılında göreve geldikten sonra mezarlıkların bakımı ve peyzajı ile ilgili çalışmaları yürütmek üzere bir vakıf kurma girişiminde bulunduklarını hatırlatarak, “Ne yazık ki vakfın faaliyetlerine başlaması için gerekli olan sermaye birikimini aradan geçen 10 yıla karşın henüz sağlayamadık. O tarihten bu yana vakıf hesabında sadece 2 bin YTL'ye yakın bir para birikti” diye konuştu.

Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür eden Canbazoğlu, herkesi ağaç dikmeye davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 21:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?