3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

ÇEVSAD'dan yeni bir kampanya

Eskişehir'de Çevre Sağlık İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇEVSAD), kentte oluşan hava kirliliği, trafik meselesi ve bisiklet yollarının yetersizliğine dikkat çekmek için "Sağlığın yolu, bisiklet yolu" adlı kampanya başlattı.

Alanönü Mahallesi'ndeki dernek binası önünde bisikletleriyle toplanan ÇEVSAD üyeleri, Vilayet Meydan'na kadar pedal çevirdi. Dernek Başkanı Emin Can, burada yaptığı konuşmada, mahalli seçimler öncesi Eskişehir halkının ve belediye başkan adaylarının dikkatini çekmek istediklerini söyledi.

Can, "Engebesiz düz bir ovanın içine kurulan Eskişehir'de, bisiklet yollarına gerekli önemin verilmesi ile özellikle yaz aylarında bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve böylece hava kirliliğine, trafik meselesine, ithal yakıt kullanılmadığı için ülke ekonomisine, spor yaptığımız için sağlığımıza, ulaşıma para harcamadığımız için aile bütçemize katkısından dolayı bisiklet kullanımı ve bisiklet yollarını çok önemli buluyoruz. Bu sebeplerle tüm belediye başkan adaylarının kamuoyu önünde seçildikleri takdirde bisiklet yollarını yaygınlaştıracaklarını ve bunun için bütçeden pay ayıracaklarına dair söz vermelerini istiyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 12:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?