3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Cezaevi değil para basma makinesi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun yaptığı açıklamada, Eskişehir Açık Cezaevi’ne ait atölyelerde SSK kapsamında 113 mahkumun çalışmasıyla üretilen malların satışından en fazla kar eden cezaevi olduğunu söyledi.

Eskişehir Açık Cezaevi’nin, geçen yılki 5 trilyon 225 milyar lira ciroyla ülke genelindeki cezaevleri arasında 1. sırada yer aldığı bildirildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun yaptığı açıklamada, Eskişehir Açık Cezaevi’ne ait atölyelerde SSK kapsamında 113 mahkumun çalışmasıyla üretilen malların satışından en fazla kar eden cezaevi olduğunu söyledi. Yurt genelinde bulunan 15 cezaevinin tefrişatının, Eskişehir Açık Cezaevi’nin marangoz, demir, ağaç, tabela ve serigrafi atölyelerinde üretilen mamullerle yapıldığını belirten Karaburun, bununla birlikte 2004 yılında cezaevindeki kar oranının 1 trilyon 935 milyar, cironun ise 5 trilyon 225 liraya ulaştığını kaydetti.

Başsavcı Gökhan Karaburun, Nisan ayında uygulamaya başlanacak Yeni Ceza Yasası ile cezaevine giren bir hükümlünün Af ve İnfaz Yasası’ndan yararlanamayacağını vurguladı.

Karaburun, "Hükümlü cezasının beşte ikisini yatmakta idi. Ancak, hakimler Nisan ayından itibaren uygulamaya başlanacak yeni Ceza Yasası’na göre takdir haklarını kullanacaklar. Buna göre, daha önce "adam öldürmek" suçuna verilen 24 yıl hapis cezası, yeni yasayla müebbet hapis cezası olarak verilecek. Trafik ceza yasasında suçlu bulunan kişilere yeni uygulama ile 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilebilecek" dedi. Suç işleyen çocukların cezalarında ise hafifletmeye gidileceğini ifade eden Gökhan Karaburun, çocuk suçluların ıslah edilmesinde sosyal kurumlara yeni görevlerin düşeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 13:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?