5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Cezaevi firarisi hasımlarına gitmiş!

Eskişehir'de cezaevinden firar eden bir cinayet zanlısı, polis ekiplerinin nefes kesen takibi sonucu kıskıvrak yakalandı.

Yaklaşık 20 polis ekibi tarafından takip edilen araç, uzun süren kovalamacanın ardından durdurulurken cinayet zanlısı, yaya olarak kaçmaya çalışırken ekipler tarafından biber gazıyla etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Zanlının kardeşi olan ve kovalamaca sırasında ayağından vurulan şahıs ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, cinayetten hüküm giyen U.A isimli zanlının Eskişehir'de yattığı cezaevinden firar ettiği bilgisini alan polis ekipleri alarma geçti. Zanlının daha önceden husumetli olduğu Talatpaşa'daki bir gazinoya gitme ihtimalini göz önünde bulunduran polis ekipleri, gazino çevresinde yoğunlaşarak çalışma başlattı.

Çok geçmeden cezaevi firarisi U.A ağabeyi M.A'yla bir minibüsle gazinonun önüne geldi. Aracın gazino önüne geldiğini gören polis ekipleri aracı durdurmak istedi. Zanlı ve ağabeyi polis ekiplerinin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri de kaçan aracın peşine düşerek kovalamaya başladı. Altındağ Plevne Caddesi üzerine çıkan aracın peşine düşen çok sayıda polis ekibi, aracın tekerleklerine ateş ederek durdurmaya çalıştı. Lastikleri patlak olan araçla kaçmayı sürdüren zanlılar, daha fazla kaçamayacağını anlayınca aracı Kayaş'ta durdurdu. Kovalamaca sırasında polis ekiplerinin açtığı ateş sonucu ayağından yaralanan M.A olay yerinde yakalanırken, kardeşi U.A yaya olarak kaçmaya başladı.

Gecekonduların arasına girerek izini kaybettirmeye çalışan zanlının peşine düşen çok sayıda polis ekibi havaya uyarı ateşi açtı. Mermilerin havada uçuştuğu kovalamaca sonrası etrafı polis ekipleri tarafından kuşatılan zanlı, eline aldığı bıçakla ekiplere tehditler yağdırdı. Polislerin biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdiği şahıs daha sonra yere yatırılarak gözaltına alındı.

Cezaevi firarisi U.A'nın ağabeyi M.A ise olay yerine çağrılan ambulansa alındığı sırada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Polisler tarafından güçlükle sakinleştirilen zanlı daha sonra elleri kelepçelenerek hastaneye götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?