6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Cezaevinde kahkaha tufanı

Eskişehir'de, Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda lise öğrencilerinin sergilediği tiyatro oyunu tutuklu ve hükümlüleri güldürerek eğlendirdi.

Ferdi Merter'in yazdığı ve Atatürk Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin sahneye koyduğu "Yar Bana Bir Bağış" adlı tiyatro oyunu, Açık Ceza İnfaz Kurumu Toplantı Salonu'nda yapıldı. Çok ayıda tutuklu ve hükümlünün kaldığı kurumda sergilenen oyunu, Okul Müdürü Sırrı Kabadayı ve kurum yetkilileri izledi.

Okul Müdürü Sırrı Kabadayı, "Okulumuz öğrencilerinin rol aldığı bu oyunu siz hükümlülere sergilemekten son derece mutluyum. Ferdi Merter'in yazdığı "Yar Bana Bir Bağış" adlı oyunu edebiyat öğretmeni Ayşügül Sarılar tarafından hazırlanmıştır. Oyunun hazırlanmasında hem velilerimizi, hem öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Liseli gençlerin ünlü gölge oyununun kahramanları olan Hacivat ve Karagöz tiplemesiyle profesyonel oyuncalara taş çıkartırcasına sergiledikleri oyun, mahkumları gülmükten kırdı geçirdi. Tiyatro oyunu, mahkumların ve davetlilerin uzun alkışlarıyla sona erdi

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 17:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?