7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

CHP Eskişehir adaylarının başvurusu kabul edilmedi

Eskişehir İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Güngör, Odunpazarı Belediye Başkan adayı İsmail Haşim Ateş ve Tepebaşı Belediye Başkan adayı Fehmi Murat Sönmez'in müracaatlarını, evrakların zamanında teslim edilmemesi sebebiyle kabul etmedi.
CHP İl Başkanı Seyit Ali Uslu, CHP Genel Merkezi'nin Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı (alt belediye) ile Gündüzler, Muttalıp ve Çukurhisar Belde Belediye Başkan adaylarının Eskişehir İl Seçim Kurulu'na başvurularını yapması için Merkez İlçe Başkanı Vedat Alp'i görevlendirdiğini açıkladı. Uslu, "Belediye başkan adayları, il seçim kurulu başkanlığına başvuruların saat 17.00'e kadar yapamadı. Eskişehir İl Seçim kurulu Başkanı Mustafa Kemal Tüfenk, saat 17.00'de bir başka siyasi partinin başvurularını kabul etti. Saat 17.10 olduğunda, Tüfenk'ten arkadaşların biraz geciktiği için kendilerine tolerans tanımasını istedik, ancak teklifimiz kabul edilmedi. Tüfenk, mesaisi bittiği için haklı olarak İl Seçim Kurulu'nu kapatıp gitti. Genel merkezimizle irtibata geçip sorunu bildirdik. Henüz çözüm bulmuş değiliz" dedi.
Uslu, Büyükşehir, 2 alt belediye ve 3 belde belediye başkan adayları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği için de adayların başvurusunu yapamadıklarını, buna rağmen 11 ilçe belediye başkan adaylarının müracaatlarının gerçekleştirildiğini kaydetti. Seçim Yasası'na göre 5 Mart'a kadar siyasi partilerin, adaylar üzerinde bazı düzeltmeler yapabildiğini hatırlatan Uslu, buna göre müracaatların kabul edilmesi hususunu araştırdıklarını sözlerine ekledi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Alp de, Genel Merkez'in söz konusu belediye başkan adayları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği için adayların başvurusunu yapmak için kendisini görevlendirdiğini, rahatsızlığı yüzünden adayların başvurusunu yapmakta geciktiğini söyledi.
CHP Eskişehir Milletvekili Vedat Yücesan ise, Eskişehir'de aday listesinin il seçim kuruluna geç teslim edilmesinden kaynaklanan sorunun aşılması için çalıştıklarını belirtti. Yücesan, sıkıntı giderilmez ise CHP'ye çok büyük haksızlık yapılacağını savundu.
CHP'li yöneticiler, sabah gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını açıkladılar.
Bu arada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın il ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılmak üzere bugün Eskişehir'e yapacağı gezinin de yaşanan sorun sebebiyle iptal edildiği bildirildi.
M. HALUK ÖZDEN - ESKİŞEHİR (İHA)
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2004 Çarşamba 01:25:26
Güncelleme :26 Şubat 2004 Perşembe 21:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?