6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

CHP’den Büyükerşen'e İstanbul önerisi

CHP, DSP’li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile "seçim ittifakı" için görüştü.

Büyükerşen’e, "DSP’nin Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını desteklemesi halinde CHP’nin de Eskişehir ve Ordu’da aday çıkarmayacağı" önerisi götürüldü.

Baykal, geçen hafta, Büyükerşen’le, kurmayları aracılığıyla, "Yerel seçimlerde karşılıklı destek" için temas kurdu. Bu temaslar sırasında "Ankara, İstanbul ve İzmir’de CHP, Eskişehir ve Ordu’da ise DSP adaylarının desteklenmesi" önerisi tartışıldı.

Büyükerşen, bunu "kabul edilebilir" buldu. CHP temsilcileri, Büyükerşen’e "Eğer DSP, yerel seçimlerde karşılıklı destek önerimizi kabul etmezse bizim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olur musunuz?" sorusu da yönelttiler. Büyükerşen ise "Önce DSP Genel Merkezi’ni bir ikna edelim. Aksi halde, teklifiniz dikkate alınabilir" yanıtını verdi.

Bunun üzerine CHP temsilcileri, Büyükerşen’in DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’den getireceği haberi beklemeye başladılar.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
C.Yıldız IP: 193.140.248.xxx Tarih : 5.11.2008 21:08:28

Keşke CHP' den İzmir'e Başkan Adayı gösterilse. Çünkü İzmir'in buna çok ihtiyacı var. İzmir'in % 60 'ı gecekondu. Çok sorunları var. Bunları ancak Büyükerşen gibi şovmen olmayan Başkanlar çözebilir. Bu zamana kadar İzmir'e doğru-dürüst bir başkan gelmedi. Atatürk zamanını hariç tutuyorum. Her gelen başkan Konak meydanı ile uğraşıp, zamanı çarçur etmişlerdir. Yık Konağı- yap Konağı. Yaptıkları bu....!