5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Çifteler ve Alpu MYO'ya kavuşuyor

ÇİFTELER VE ALPU İLÇELERİ MYO'YA KAVUŞUYOR

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, 2011 eğitim yılında meslek yüksek okullarının bazı bölümlerinin Çifteler ilçesinde eğitime başlayacağını söyledi.

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nin (EGSİAD) danışma kurulu toplantısında konuşan rektör Tekin, Çifteler ve Alpu ilçelerinden üniversitenin bazı bölümlerinin buralara taşıması konusunda büyük talep aldıklarını belirterek, "Yetkili organlarımızda yapmış olduğumuz çalışmalar ve yerel yönetimlerin katkı ve destekleriyle Çifteler Devlet Hastanesi yanında bir binada önümüzdeki eğitim yılında ders başı yapmış olacağız. Alpu içinde yer çalışmamız sürüyor, kısa sürede iyi bir yer bulabilirsek onu da önümüzdeki yıla yetiştirebiliriz" dedi.

EGSİAD Başkanı Erdoğan Ercan'da üniversite-sanayi iş birliğinin yetersizliğinin sebeplerini sormasına üzerine Tekin, "Avrupa ve ABD'de üniversite hocaları mesai vaktini üçe ayırır, birinci kısım ders anlatma, ikinci kısım kendini yetiştirme, üçüncü kısım ise sanayi kuruluşları ve uygulama alanı olan halkın arasında faaliyetlerde bulunmadır. Ne yazık ki, ülkemizde bu imajı yakalayabilen akademisyen sayısı çok azdır. Biz ESOGÜ olarak Sanayi Odası ile iş birliği içinde bir Organize Sanayi Bölgesi içinde bir meslek yüksek okulu açarak, eğitim kadromuzun oradaki işletmelerle daha içli dışlı olması konusunda çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

ÇİFTELER VE ALPU İLÇELERİ MYO'YA KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 16:40:01
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 20:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?