3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Cinayet zanlıları hakim karşısında

Eskişehir'de, 5 ay önce jiletle boynu kesilen ve ağaca asılarak öldürüldükten sonra cesedi gömülen gencin katil zanlısı oldukları iddia edilen 2 arkadaşı ile birlikte suç delillerini yakarak yok ettikleri öne sürülen 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "iştirak halinde kasten adam öldürme ve suç delillerini yok etme" davasının bugünkü ilk duruşmasında tutuklu sanıklar T.V., V.K. ile tutuksuz yargılanan Y.Ç. ve R.O. hakim karşısına çıktı. Sanıkların yaşlarının küçük olması sebebiyle gizli yapılan duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

21 Aralık 2008 tarihinde 75. Yıl Mahallesi Kıravdan köy yolu arasındaki bir tepede toprağa gömülü, boynu kesilmiş olarak bulunan Serdar Özbek'i (18) bali çekmek için gittikleri bahse konu yerde jiletle boğazını kesip, taşla başına vurup ve atkıyla ağaca asarak öldürdükten 2 gün sonra cesedini gömdükleri iddia edilen T.V. ile V.K., jandarmanın takibi neticesinde 15 Nisan 2009 tarihinde yakalanarak tutuklanmıştı.

T.V. ile V.K.'nin yanı sıra olay yerinde unutulan maktule ait spor ayakkabıları ve fotoğraf makinesi ile kan bulaşan elbiseleri yakma olayına karıştıkları öne sürülen Y.Ç. ile R.O. hakkında da "suç delillerini yok etme" suçundan dava açılmıştı. DNA testiyle kimliği belirlenen öldürülen Serdar Özbek'in ardında ise, bir dram ortaya çıkmıştı.

Gencin annesinin "adam öldürmekten" cezaevinde olduğu, ağabeyinin 7 yıl önce intihar ettiği, hakkında kayıp ilanı veren babasının akıbetinden habersiz kalp krizi sonucu 4 ay önce öldüğü, 7 yaşındaki kardeşinin de bir aileye evlatlık verildiği belirlenmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 09:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?