5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Cinayet zanlılarına müebbet istemi

KÖPRÜ ALTI CİNAYETİ SANIKLARINA MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Eskişehir'de, köprü altında iki grup arasında "isim sorma" meselesi yüzünden çıkan ve bir gencin bıçaklanarak öldürüldüğü, iki kişinin de yaralandığı davanın üç sanığı için müebbet hapis istendi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanıklar Ş.K. (19), F.Y. (20), O.F.'nin (20) yargılanmasına devam edildi. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, üç sanığın da müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Dava, karar duruşması için ertelendi.

28 Temmuz 2009 tarihinde Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerindeki köprü altında meydana gelen olayda, Yasin A. (30), Emre B. (18), Ahmet Nazikbilek (18) ile F.Y. (20), Ş.K. (19) ve O.F. (20) arasında "isim sorma" meselesi yüzünden tartışma çıkmış, münakaşanın kavgaya dönüşmesi sonucu Ahmet Nazikbilek ile Yasin A. bıçakla, Emre B. de darp neticesinde yaralanmıştı. Göğsüne aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Ahmet Nazikbilek, kaldırıldığı Eskişehir Devlet Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamamış, Yasin A. ile Emre B. ise Yunus Emre Devlet ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırılmıştı. Olayın ardından yakalanan şüpheliler, "bıçakla kasten adam öldürmek, öldürmeye tam teşebbüs ve kasten yaralama" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

KÖPRÜ ALTI CİNAYETİ SANIKLARINA MÜEBBET HAPİS TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 16:00:00
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 16:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?