5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Cindoruk'u duygulandıran satırlar

CİNDORUK, MENDERES'İN SON SÖZLERİNİ OKURKEN DUYGULANDI

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Adnan Menderes'in son sözleri" diye okuduğu ifadelerin kendisine ait olmadığını iddia etti. Cindoruk, Menderes'in son sözlerini okurken duygusal anlar yaşadı.

Partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Eskişehir mitinginde Hasan Polatkan ile ilgili söylediği sözleri eleştirerek, "Ben rahmetli Polatkan'ın avukatıydım. Kendisini en son vefatından bir ay önce gören insanım ve ailesinin yakınen içindeyim. Polatkan'ı istismar ederek onun hakkında yanlış bilgilerle oy istemesini ayıplıyorum. Hasan Polatkan'ın durumundan yararlanarak Anayasa'ya 'evet' kampanyası açması, Başbakan'ın sıkıntıda olduğunu gösteriyor. Ben Hasan Polatkan ile yakınlığımızı refarandum sürecinde kullanmak istemiyorum. Bana sormuş olsaydı kendisine doğru bilgileri verirdim" ifadelerini kullandı.

DP lideri Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Erdoğan'ın bir gün önce Adnan Menderes'in son sözleri diye okuduğu ifadelerin de yanlış olduğunu öne sürerek, "O sözler Menderes'e ait değildir. Zamanında bunlar tedarik edilmiş, uydurulmuş sözlerdir, tekzip edilmiştir. Rahmetli Menderes'i, sanki milletimize beddua eden, Cumhuriyet'imizi ve devletimizi çok ağır bir şekilde itham eden bir başbakan, siyasetçi olarak ortaya koymak istemiştir. Menderes'in son sözleri aslında şöyledir: 'Hayata veda ettiğim şu anda devlete ve millete saadetler dilerim. Karımı ve çocuklarımı şefkatle andığımı bildiririm, şerefle yaşadığım ve suçsuz olduğum bilinsin dilerim.' Merderes'in bir vasiyeti yoktur, o vasiyet uydurulmuştur. Herkes tarafından bunun uyduruk olduğu bilinmektedir. Benim yaşımda olanlar o tarihte yaşananları bilirlerdi ama sanıyorum Başbakan o tarihlerde anaokulundaydı, bilemeyeceğim. Birisi ona yanlış bilgi vermiş, o yanlış bilgiyi okuyor. Menderes'in Türk halkına, milletine, devletine hiçbir kötü niyetli sözü yoktur" şeklinde konuştu.

Cindoruk'un partililer tarafından alkışlanan Menderes'in son sözlerini okurken duygulandığı görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 14:58:00
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?