6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çocuklar bayramlarını kutladı

Eskişehir'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Vilayet Alanı'nda yapılan resmi törenle başladı. Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Rahatsızlığı sebebiyle Vali Kadir Çalışıcı'nın katılmadığı törene, Vali Vekili Ekrem Ballı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazil Tekin, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Nezih Varcan, öğrenciler ve askeri erkan katıldı.

Kutlama münasebetiyle Vali makanına temsili olarak Ahmet Olcay İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Rabia Kurnaz oturdu. Küçük Vali, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Erdoğan'a çocukların su sporu yapması için yüzme havuzu yaptırılması talimatı verdi. Ardından İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel'i telefonla arayarak, okul önlerindeki güvenlik konularında bilgi aldı. Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz'den de yürütülen ağaçlandırma kampanyalarının titizlikle devam edilmesini istedi.

Öğrencileri kabul eden Vali Vekili Ekrem Ballı, "Atatürk, ülkenin geleceğini çocuklara emanet etti. Bu bilinçle hareket edin ve inşallah bir gün siz de birer vali olun" dedi.

Atatürk Stadyumu'nda devam eden kutlamalarda gerçekleştirilen geçiş töreninin ardından konuk ülkelerin çocukları halk dansları gösterisi sergiledi. Halkın yoğun ilgiyle izlediği kutlamalar öğrencilerin özel olarak hazırladıkları oyunların gösterimiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 17:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Deniz Erduvan IP: 88.231.14.xxx Tarih : 26.04.2008 19:58:21

Daha fazla fotoğraf gösterseydiniz daha iyi olurdu.Açıklamalar daha uzun olabilirdi.Açıkcası böyle beklemiyordum.