6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çocukları bayıltan koşu!

Eskişehir'de Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin adının verildiği spor salonunun açılışında düzenlenen koşuya katılan çocuklardan bazıları baygınlık geçirince, imdatlarına öğretmenleri ve arkadaşları yetişti.

Eskişehir'in Odunpazarı Belediyesi Çankaya Mahallesi Ihlamurkent'te TOKİ işbirliğiyle inşa edilen spor salonuna Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin adı verildi. Spor salonunun açılışı sebebiyle bin 500 ve 2 bin metrelerde 6 kategoride koşu düzenlendi.

Yaklaşık 300 çocuğun katıldığı koşuların startını AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk verdi. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin de izlediği koşularda, birçok öğrenci bitiş noktasına ulaştığında baygınlık geçirdi. Yere düşmek
üzere olan öğrencilerin yardımına öğretmenleri koştu. Asfalta oturan ve yatan çocuklar, bir süre dinlendi. Ayağa kalkmaya dermanı kalmayan genç bir kıza ise koluna giren arkadaşları yardım etti.

Bu arada spor salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, atletizmle öğrencilik yıllarında tesadüfen tanıştığını ve 23 yıllık spor hayatında Türkiye'yi ulusal ve uluslararası birçok yarışmada başarıyla temsil ettiğini belirtti. 23 yılda değişik ödüller ve takdirler aldığını ifade eden Terzi, "Bugün bir başka ödül alıyorum. Bu salona adımın verilmesinde vefa örneği var. Çok mutluyum. Yaşarken adımın böle bir yere verilmesi çok önemli. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin son Pekin Olimpiyatları'nda atletizmde 2 gümüş madalya kazandığını ve Türk atletlerin 7 final, bir yarı final koştuğunu hatırlatan Mehmet Terzi, "Bu sporcularımız, ülkemizi atletizm tarihinde en iyi şekilde temsil ettiler ve ilkleri yaşattılar. Olimpiyatlara atletizmde 209 ülke katıldı, madalya ve puanlama sıralamasında dünyada 25. sıradayız. Önce yüzlerdeydik. Bu ivme ve çalışmalarla ülkeme hizmet etmek ve Türkiye'yi atletizmde dünya standartları seviyesine getirmek istiyorum" diye konuştu. Terzi, öğrencilerden de bugün yapılan koşu gibi muhtelif spor aktivitelerine katılmalarını istedi.

Basketbol, voleybol, tenis ve aerobik gibi spor branşlarında hizmet verecek olan bin seyirci kapasiteli spor salonunun açılışına çok sayıda yetkili, davetli ve öğrenci katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?