6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çöp depolama tesisleri yeşillendiriliyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan "Katı Atık Ayırma, Geri Dönüşüm ve Düzenli Çöp Depolama Tesisleri'nin" çevresi ağaçlandırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri, Anadolu Üniversitesi'nden bir grup öğrenci ile birlikte Seyitgazi Yolu üzerinde inşaatı devam eden "Katı Atık Ayırma, Geri Dönüşüm ve Düzenli Çöp Depolama Tesisleri"nin çevresine ağaç dikti.

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Porsuk Meslek Yüksek Okulu'ndan, ağaç dikimine katılan 60'a yakın öğrenci çöplük sahasına yüzlerce fidan dikti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bir taraftan 700 dönümlük alana yayılan Katı Atık Ayırma Geri Dönüşüm ve Düzenli Çöp Depolama Tesisleri'nin inşaatı devam ederken, bir taraftan da yeni tesis çevresinde ağaçlandırma çalışmaları başlattıklarını belirterek, "Ağaçlandırma çalışmalarına üniversite öğrencilerinin katkı sağlamasından memnuniyet duyduk. Eskişehir'in 2040'lı yıllara kadar ihtiyacını karşılayacak olan Katı Atık Ayırma Geri Dönüşüm ve Düzenli Çöp Depolama Tesisleri yemyeşil bir alan içinde olacak. İnşaat çalışmaları ile paralel olarak bölgeyi ağaçlandırma çalışmalarımız da devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 15:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?