6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çöp ev görenleri şaşkına çevirdi

Eskişehir'de yaşlı bir kadının yaşadığı çöp ev, görenleri hayrete düşürdü. Kötü kokudan duramayan belediye ekipleri, çöp yığınını poşetlere doldurarak kamyonete yüklerken, yaşlı kadının söyledikleri şaşırttı.

Işıklar Mahallesi Cumhuriyet Sokak'ta bir daireden pis kokular yayıldığı ihbarını alan Tepebaşı Belediyesi zabıta ve temizlik ekipleri eve geldi. Evde oturan Hacer Ertap'ın (77) görevlileri kapıyı açmasıyla kötü kokular etrafa yayıldı. Pis kokuya dayanamayan görevliler, ağızlarını mendille kapatarak eve girdi.

Evin içinde kötü kokudan duramayan ve mideleri bulanan bazı görevliler ise temiz hava almak için kendilerini balkona attı. Böceklerin cirit attığı mutfaktaki malzemeler işçiler tarafından toplanarak temizlendi. Bu sırada diğer odalarda gördükleri manzaraya inanamayan görevliler, adeta bir çöp yığınına dönen plastik ve tenekeleri, çöp torbalarına doldurarak kamyonete yükledi.

Atık malzemeleri vermek istemeyen Ertap, temizlik işçilerine tepki gösterdi. Zabıta ekiplerinin, "Evin çok kötü kokuyor" demesine sinirlenen yaşlı kadın, "Evde koku falan yok. Sizin ağzınız kokuyor. Böcek hiç yok. Nerede böcekler" diye bağırdı. Yaşlı kadın, evini görüntüleyen gazetecilere de tepki gösterdi. Ertap'ın itirazlarına rağmen çöpten arındırılan ev ilaçlanarak bir süreliğine kapatıldı. Yaşlı kadınınsa bir yakının yanına gönderildiği öğrenildi.

 

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 14:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?