6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Çöplük sorunu çözüme kavuşuyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, inşaatı devam eden Katı Atık Ayırma, Geri Dönüşüm ve Düzenli Çöp Depolama Tesisleri'nin şehrin 2040'lı yıllara kadar olan ihtiyacına cevap verebilecek şekilde planlandığını söyledi.

Seyitgazi Yolu üzerinde yıllardır gelişigüzel şekilde depolandığı için başta hava kirliliği olmak üzere ciddi çevre meselelerine sebep olan vahşi çöplük, Büyükşehir Belediyesi’nce çözüme kavuşturuluyor. Mevcut çöplük alanının yanına Katı Atık Ayırma Geri Dönüşüm ve Sağlıklı Çöp Depolama Tesisleri’nin inşaat çalışmaları başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, projenin hayata geçirilmesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde üretilen evsel atıklar ile evsel nitelikli endüstriyel katı atık ve sterilize edilen tıbbi atıkların düzenli olarak depolanacağını belirtti.

Atık pillerin geçici olarak depolanması maksadıyla atık pil depolama hücresi inşa edileceğini de açıklayan Büyükerşen, “Ayrıca, kaynağından ayrı toplanan geri kazanımı söz konusu olan ambalaj atıkları için bir ambalaj atığı ayrıştırma tesisinin yapımı da planlanmaktadır. Proje için 700 dönümlük bir alan belirledik. Bu alanın 400 dönümlük kısmına depolama alanları inşa edilecek. İnşaat çalışmaları başlayan ilk depolama alanı yaklaşık 110 dönümlük bir alana yayılıyor. İnşa edeceğimiz tesis, Eskişehir’in 2040’lı yıllara kadarki ihtiyacına rahatlıkla cevap verebilecek şekilde planlandı” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?